Αναβολή για την Τετάρτη 13 Ιουνίου έλαβε η δίκη των οκτώ κατηγορούμενων μελών της Χρυσής Αυγής στη Βέροια, καθώς ζήτησαν προθεσμία, για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Νωρίτερα, η ατμόσφαιρα έξω από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο ήταν τεταμένη. Έξω από το δικαστικό μέγαρο υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, ενώ συγκεντρώθηκαν και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των υπόδικων είναι και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Πέλλα, Ιωάννης Σαχινίδης, ο οποίος κατηγορείται επίσης για επίθεση σε καφενείο της Βέροιας.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια άρχισαν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής συνεπλάκησαν με νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου που διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Όταν στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή.

Αργότερα, ομάδα 15-20 μελών της Χρυσής Αυγής μετέβη σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκε σε θαμώνες, ενώ έσπασε εξοπλισμό του καταστήματος. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία προσήγαγε οκτώ άτομα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, τα οποία αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης