Μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο θα επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για την δολοφονία της 15χρονης μαθήτριας από την Βλάστη της Πτολεμαΐδας.
Η επανεξέταση της δίκης βέβαια αναβλήθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

Αιτία το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου και έγινε δεκτό από το δικαστήριο, διότι ο συνήγορος του απουσίαζε για λόγους υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα όμως και η πολιτική αγωγή κατέθεσε αίτηση για κλήση ουσιωδών μαρτύρων οι οποίοι δεν κλήθηκαν ούτε στην πρωτόδικη δίκη ούτε στο Εφετείο, καθώς επίσης και για τη διενέργεια εξέτασης βιολογικού υλικού κάθε στοιχείου που υπάρχει, καθώς η οικογένεια του θύματος καταγγέλλει σφάλματα και παραλείψεις στις προηγούμενες δίκες.

Συγκεκριμένα, εκτός του ότι δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν ουσιώδεις μάρτυρες δεν έχει έρθει στο δικαστήριο ούτε η ιατροδικαστική έκθεση, δεν έχει συνταχθεί 5.5 χρόνια μετά το θάνατο του παιδιού , με συνέπεια η οικογένειά της 15χρονης να υποστηρίζει ότι εμποδίστηκε η ανακάλυψη της αλήθειας και η διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πολιτικής αγωγής η επανεξέταση της δίκης στο Εφετείο υπολογίζεται να προσδιοριστεί τον ερχόμενο Απρίλιο ή τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την δολοφονία της Τριανταφυλλιάς Αντωνιάδου είχε κατηγορηθεί ένας 37χρονος. Είχε υποδειχθεί τότε από συγχωριανό του ως υπαίτιος λίγο καιρό μετά τη δολοφονία της κοπέλας.

Ο 37χρονος αθωώθηκε τόσο στο πρωτόδικο δικαστήριο στην Καστοριά όσο και με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας την Φεβρουάριο του 2008 λόγω αμφιβολιών.

Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης