Κανονικά θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία της Αθήνας, του Πειραιά και των Χανίων αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή, μετά την απόφαση των δύο συλλόγων να διαφοροποιήσουν τη στάση τους από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, που κήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις φαρμάκων που δημιουργούν «τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά επέλεξαν διαφορετικό τρόπο να αντιδράσουν και αποφάσισαν να σταματήσουν από αύριο, Πέμπτη, την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των υπερχρεωμένων ταμείων. Φάρμακα με πίστωση θα χορηγούν μόνο στους ασφαλισμένους της ΕΥΔΑΠ, του ΕΔΟΕΑΠ και του ΤΥΠΕT.

Όσον αφορά στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, θα συνεχιστεί η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει έως το τέλος του μήνα και θα επανεξετάσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στην υπόλοιπη χώρα, τα φαρμακεία θα μείνουν κλειστά τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή, εφόσον όλοι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας συνταχθούν με την απόφαση του Π.Φ.Σ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, τη μείωση του ποσοστού κέρδους και ζητούν να τους εξοφλήσουν, άμεσα, τα ταμεία που τους χρωστούν.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης