Αντιδράσεις για τη λειτουργία παιδικών σταθμών τις γιορτές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 12:49
Αντιδράσεις για τη λειτουργία παιδικών σταθμών τις γιορτές
Τους δημάρχους Νεάπολης - Συκεών και Θέρμης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενη για την απόφαση των δήμων αυτών να μείνουν ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί κατά τη διάρκεια των εορτών.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ επισημαίνει ότι το περιοδικό κλείσιμο των παιδικών σταθμών και οι διακοπές των παιδιών γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους, ιδιαίτερα κατά την προσχολική ηλικία, και διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς δεν δικαιούνται άδεια, γιατί απουσιάζουν όταν κλείνουν οι σταθμοί τις γιορτές. «Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει κάνει επανειλημμένα προτάσεις για να δημιουργηθούν σε όλους τους Δήμους χώροι φύλαξης των παιδιών για τη διευκόλυνση των γονιών που εργάζονται» προσθέτει η ένωση και καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση για την περιφρούρηση του κλεισίματος του παιδικού σταθμού Επταπυργίου του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κάνει λόγο για απαράδεκτη στάση που δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας. «Είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, στο πλευρό όλων εκείνων που αυτές τις μέρες εργάζονται στη φάμπρικα, στο εργοστάσιο, στα μαγαζιά και έχουν ανάγκη να κρατηθούν οι παιδικοί σταθμοί ανοιχτοί» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος. Προσθέτει, παράλληλα, ότι δεν πρόκειται να τροποποιηθεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών και θα λειτουργήσουν κανονικά, για να εξυπηρετηθούν οι γονείς που έχουν ανάγκη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 13:54