Αναστάτωση σε εκατοντάδες σπουδαστές, εργαζομένους αλλά και την τοπική κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για αναστολή της λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού που εδρεύει από το 1973 στην περιοχή.

Σε περίπτωση «λουκέτου» στη σχολή, φορείς της πόλης λένε ότι θα προκληθεί τεράστια οικονομική «αιμορραγία». Η απόφαση της περασμένης Παρασκευής έγκειται στην ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων, θέμα που είναι γνωστό όμως τα τελευταία δέκα χρόνια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μία δύσκολη συγκυρία θέλουν να μας στερήσουν ίσως τη μεγαλύτερη οικονομική ανάσα του τόπου. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μην φύγει η σχολή από τη Νέα Μηχανιώνα. Προς την κατεύθυνση αυτή εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα τη μετακίνηση των σπουδαστών σε άλλο κτίριο της περιοχής», δηλώνει ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θερμαϊκού, Κωνσταντίνος Κούτουκας.

Στον «αέρα» βρίσκονται περίπου 750 σπουδαστές αλλά και οι οικογένειες δεκάδων εργαζομένων, οι οποίοι είναι απεγνωσμένοι και ζητούν πληροφόρηση για το τι μέλλει γενέσθαι. Πιθανό θεωρείται να τους ζητηθεί να μετακινηθούν σε άλλες σχολές, που βρίσκονται, ωστόσο, σε πολύ μεγάλη απόσταση.

«Τα παιδιά δεν είναι διατεθειμένα να πληρώσουν για να μετακινηθούν από τη Μηχανιώνα ούτε να πληρώσουν ενοίκια. Θα αντιδράσουμε στην απόφαση με κάθε τρόπο. Δεν είναι λύση το λουκέτο», λέει ο κάτοικος Ν. Μηχανιώνας, Περικλής Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης