Αντιδράσεις ΒΕΘ για πρόστιμα σε επιχειρήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 09:16
Αντιδράσεις ΒΕΘ για πρόστιμα σε επιχειρήσεις
Την έντονη αντίδραση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Β.Ε.Θ.) προκάλεσαν τα πρόστιμα ύψους 348.083 ευρώ που επέβαλε ο δήμος το 2011 για ενδεικτικές επιγραφές που δηλώνουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων στο πολεοδομικό συγκρότημα και δεν αφαιρέθηκαν. Για απαράδεκτη κίνηση εκ μέρους του δήμου, την ώρα που η επιχειρηματική κοινότητα αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Β.Ε.Θ., Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Το επιχειρείν πνέει τα λοίσθια, οι καταναλωτές σκέφτονται ακόμη και να περάσουν το κατώφλι των καταστημάτων και η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων μοιράζει πρόστιμα με την επίφαση ότι γίνεται για την τήρηση της νομιμότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης» αναφέρει ο πρόεδρος του Β.Ε.Θ., υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Λύσαμε όλα τα προβλήματα της πόλης και ασχολούμαστε με τις ενδεικτικές επιγραφές. Ο δήμος θα πρέπει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης, με κυριότερα το παραεμπόριο και την ελλιπή καθαριότητα».

«Το επιχειρείν χρειάζεται κίνητρα για να μπορέσει να επιβιώσει, τέτοιου τύπου τακτικές, όπως αυτές που ακολουθεί ο δήμος στο όνομα της αισθητικής, μας αποδυναμώνουν περαιτέρω» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος. Προφανώς, η απόφαση της αποξήλωσης των ενδεικτικών πινακίδων σήμανσης αποσκοπεί στην εξοικονόμηση πόρων για την κάλυψη της τεράστιας μαύρης τρύπας που υπάρχει στα ταμεία του δήμου, σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, προσθέτοντας ότι ο δήμος δεν αντιλαμβάνεται ότι, όσα πρόστιμα κι αν επιβάλει, τα έσοδα που θα προκύψουν θα είναι μηδαμινά.

Διαβάστε επίσης:

Εξαντλητικά πρόστιμα σε καταστηματάρχες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 10:15

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 09:29