«Εισβολή» σε… βουλγαρικό έδαφος, πραγματοποίησαν στις 00:30, το πρωί της Πέμπτης, Σερραίοι αγρότες με τα τρακτέρ τους, διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη.

Οι αγρότες πέρασαν την ελληνική συνοριακή γραμμή, εισήλθαν στο βουλγαρικό έδαφος και έφτασαν στο σημείο ελέγχου, όπου έμειναν για μιάμιση περίπου ώρα. Η εμφάνιση βουλγαρικών ΜΑΤ στη συνέχεια, οδήγησε τους Σερραίους αγρότες να αποχωρήσουν από το σημείο και να επιστρέψουν και πάλι στο τελωνείο του Προμαχώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν επεισόδια τόσο με τη βουλγαρική Αστυνομία, όσο και με οδηγούς φορτηγών και επιβατικών αυτοκινήτων.

Στο μπλόκο του Προμαχώνα βρέθηκε το μεσημέρι ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος, ο οποίος, αφού δήλωσε την υποστήριξή του στον αγώνα των Σερραίων αγροτών, ευλόγησε στη συνέχεια την… πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Την ίδια ώρα, αρχίζουν να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα στα ευπαθή εμπορεύματα που μεταφέρουν ελληνικά και ξένα φορτηγά (ΤΙR), τα οποία για δεύτερη ημέρα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί, έξω από το Νέο Πετρίτσι, Έλληνας οδηγός φορτηγού – ψυγείου, κατέστρεψε κρέατα, τα οποία μετέφερε, βάζοντάς τους φωτιά. Πολλοί μιλούν για οικονομική καταστροφή και ζητούν από τους αγρότες να ανοίγουν το μπλόκο στα σύνορα συχνότερα, ώστε να εξυπηρετούνται και αυτοί.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στο Στρυμονικό, ανάμεσα σε αγρότες και οδηγούς αυτοκινήτων, που θέλησαν να επιχειρήσουν να σπάσουν το μπλόκο.

Και στην Εγνατία Οδό στον κόμβο Νέων Κερδυλλίων, το σημείο παραμένει κλειστό, αποτρέποντας τη διέλευση των αυτοκινήτων για Δράμα και Καβάλα. Οι οδηγοί εξυπηρετούνται από την παλιά εθνική οδό Σερρών – Δράμας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης