Αντίστροφη μέτρηση για τον Θεσσαλονικιό που θέλει να διασχίσει τον Αρκτικό Κύκλο

Αντίστροφη μέτρηση για τον Θεσσαλονικιό που θέλει να διασχίσει τον Αρκτικό Κύκλο
Την Τετάρτη λήγει ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός που μέσω ψηφοφορίας θα αναδείξει τον έναν και μοναδικό εκπρόσωπο από όλη την Μεσόγειο για το ταξίδι στον Αρκτικό Κύκλο. Ο 36χρονος Θεσσαλονικιός, Χρήστος Βασιλειάδης, με την στήριξη όλων μας μπορεί να φτάσει στην πρώτη θέση του διαγωνισμού και να κάνει ένα μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα. Θέλει όσο τίποτα να κερδίσει τον διαγωνισμό και να σηκώσει την ελληνική σημαία κάτω από το Βόρειο Σέλας.

«Αυτή την στιγμή μπροστά μας έχουμε έναν Ιταλό. Με την στήριξη σας μέσα σε αυτές τις τελευταίες ημέρες μπορούμε να τον ξεπεράσουμε» δηλώνει στο makthes.gr ο Χρήστος Βασιλειάδης. Η αγωνία του 36χρονου που δουλεύει ως dj σε γνωστά μαγαζιά της πόλης, τις τελευταίες ημέρες έχει φτάσει το κόκκινο. «Δες τα μάτια μου και θα καταλάβεις. Το τελευταίο διάστημα δεν κοιμάμαι καθόλου. Είτε είμαι στην δουλειά, είτε έξω, είτε σπίτι μου, είμαι με ένα κινητό στο χέρι και παρακολουθώ την ψηφοφορία. Το άγχος και το στρες είναι στα ύψη και η ψυχολογία μου εναλλάσσεται αναλόγως με τους ψήφους» αναφέρει.

«Ή εγώ θα πάω ή κανείς» δηλώνει χαμογελώντας, θέλοντας να δείξει πόσο μεγάλη είναι η επιθυμία του να είναι ένας στους 20 από όλο τον κόσμο που θα ταξιδέψει στον Βόρειο Πόλο. Ο διαγωνισμός θα δώσει την ευκαιρία στους νικητές να ταξιδέψουν τον Απρίλιο του 2019 στην παγωμένη ήπειρο και να διανύσουν 300 χιλιόμετρα σε 7 ημέρες με ένα έλκηθρο και έξι σκυλιά. Δεν υπάρχει κανένα χρηματικό έπαθλο, παρά μόνο η εμπειρία ζωής που θα κερδίσει ο καθένας που θα συμμετέχει. «Πάμε μόνο για την εμπειρία. Σου δίνουν εισιτήρια, ένα έλκηθρο, έξι σκυλιά και σου λένε ζήσε! Κανένα ταξιδιωτικό γραφείο δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτό το ταξίδι» λέει ο 36χρονος τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία αμοιβή .

«Θέλω να ξεπεράσω τους φόβους μου»

Έμπνευση για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό αποτελεί ο αδελφός του, Βαγγέλης Βασιλειάδης, ο οποίος πέρυσι είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και διέσχισε την διαδρομή των 300 χιλιομέτρων στην χιονισμένη έρημο. Οι εμπειρίες και οι ιστορίες που του μετέφερε ο Βαγγέλης στον Χρήστο, τον έκανε να το σκέφτεται και να καταλήγει στην απόφαση πως φέτος θα διεκδικήσει ο ίδιος την μια και μοναδική θέση ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία.

Οι στιγμές που ο Βαγγέλης έφτασε να έχει ακόμα και παραισθήσεις λόγω των ακραίων συνθηκών διαβίωσης, δεν πανικοβάλουν τον Χρήστο αλλά του δημιουργούν την επιθυμία να ξεπεράσει τους φόβους του.

Η υψοφοβία είναι μια από τις βασικές φοβίες του Χρήστου Βασιλειάδη, καθώς δεν έχει ανέβει μέχρι στιγμής ποτέ σε αεροπλάνο. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα, γιατί είναι ένα τεράστιο ταξίδι. Θέλω να ξεπεράσω τους φόβους μου και θεωρώ δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό σαν εμπειρία για να με κάνει να τα ξεπεράσω όλα» δηλώνει.

«Ας πεθάνω εκεί πέρα»

Η προετοιμασία για τον 36χρονο άρχισε από το καλοκαίρι. «Όταν όλοι ήταν στις παραλίες, εγώ ανέβαινα τα βουνά. Επίσης έκανα πολλά extreme sports για να ξεπεράσω κάθε φόβο». Η πίστη που έχει μέσα του, τον έχει οδηγήσει να προετοιμάζεται και για το κρύο που θα νιώσει, αν κερδίσει τον διαγωνισμό. «Το μόνο που φοβάμαι εκεί πέρα είναι το κρύο. Για να εξοικειωθώ τις τελευταίες ημέρες κοιμάμαι γυμνός και δεν ανάβω θέρμανση».

Οι θερμοκρασίες γύρω από τον Αρκτικό Κύκλο φτάνουν ακόμα και τους -40, θερμοκρασίες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι συνθήκες διαβιώσεις αναμένονται να είναι πολύ σκληρές, καθώς για να πιούν νερό θα λιώνουν τον πάγο και θα έχουν μαζί τους μόνο στερεά τροφή. Όλα αυτά όμως δεν φαίνονται να σταματούν τον Χρήστο Βασιλειάδη, ο οποίος δηλώνει «θέλω να πάω και ας πεθάνω εκεί πέρα».

Το ιδανικό για τον Θεσσαλονικό dj είναι πως θα έχει για συντροφιά του έξι εκπαιδευμένα σκυλιά, διότι στην ζωή του στην πόλη είναι τρυφερός φίλος των αδέσποτων σκυλιών και συμμετέχει σε πολλές φιλοζωικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Αν εκπληρώσει την επιθυμία του, μας υπόσχεται πως «μέσα από τον φωτογραφικό μου φακό, θα αποτυπώσω όσο καλύτερα γίνεται αυτά που θα ζήσω για να το μοιραστώ με όλους σας». Όσο για την υπόσχεση που δίνει στον εαυτό του, είναι μετά το ταξίδι στον Αρκτικό Κύκλο, να βάλει στόχο το Έβερεστ.

Η διαδικασία για να ψηφίσετε τον Χρήστο Βασιλειάδη στον διαγωνισμό κρατάει μόνο λίγα δευτερόλεπτα:


Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, 00:58