Σε απεργία προχωρούν και οι δικαστές και οι εισαγγελείς. Στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων το Σάββατο, αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, τα δικαστήρια θα συνεδριάζουν μέχρι τις 12.00.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφασίζουμε:

Πρώτον, από την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τα Δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά , από ώρα 12.00 έως ώρα 15.00 ,

Δεύτερον, από την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, θα ασκούμε το Λειτούργημα μας, αποκλειστικά και μόνον στα Δικαστικά Καταστήματα και εντός του χρόνου που τα Δικαστήρια θα λειτουργούν και υπό τις συνθήκες υλικοτεχνικών υποδομών και ασφάλειας προσωπικού και εγκαταστάσεων που αυτά σήμερα παρέχουν και ως εκ τούτου δεν θα δημοσιεύονται αποφάσεις , εκτός από αυτές που αφορούν επείγουσες πολιτικές και ποινικές υποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή, ελήφθη σύμφωνα με την ανακοίνωση, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση της Ένωσης στην ασκούμενη οικονομική πολιτική. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και να σεβαστεί τη συνταγματική θέση της τρίτης λειτουργίας του κράτους και να μην προχωρήσει σε νέες μειώσεις στο ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών. Ο λόγος είναι πως «έχουν υποστεί μείωση κατά 38,5% των αποδοχών τους και έχουν υπαχθεί , όπως όλοι οι Έλληνες στις πάσης μορφής έκτακτες εισφορές και φοροεπιβαρύνσεις».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης