Σε απόγνωση βρίσκονται περισσότεροι από 400 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο Ξενοδοχείο Ηλιόχαρη στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στους Αγίους Θεοδώρους από την Μόρια πριν από περίπου τέσσερις μήνες και, όπως καταγγέλλουν, από τότε άρχισε ο εφιάλτης τους καθώς το φαγητό είναι λιγοστό, ενώ στον χώρο φιλοξενίας δεν υπάρχει ούτε κάποιος ιατρός, ούτε κάποιος δάσκαλος για την εκπαίδευση των παιδιών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι κάτω από επτά ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί ο ισχυρισμός κάποιων καταγγελλόντων ότι δεν τους καταβάλεται το χρηματικό ποσό που κανονικά προβλέπεται αλλά μικρότερα ποσά. 

Οι άνθρωποι δηλώνουν πως είναι πολύ ευχαριστημένοι από την ξενοδοχειακή µονάδα που τους φιλοξενεί, αλλά όχι από τον Οργανισμό Μετανάστευσης. Έτσι αποφάσισαν να κάνουν απεργία πείνας μήπως και τα αιτήματά τους, επιτέλους, εισακουστούν. Όπως λένε, οι μόνοι που τους βοηθούν είναι οι κάτοικοι του χωριού οι οποίοι τους παρέχουν τρόφιμα, ρούχα και όποια άλλη βοήθεια χρειαστούν.

Στην περιοχή βρέθηκε το korinthostv και πήρε συνεντεύξεις από τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης