Απλήρωτοι 230 εργαζόμενοι του δήμου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 11:22
Απλήρωτοι 230 εργαζόμενοι του δήμου
Συνολικά 230 εργαζόμενοι του δήμου Λάρισας παραμένουν απλήρωτοι διότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχει ακόμα εγκρίνει τα σχετικά εντάλματα για την πληρωμή της μισθοδοσίας.

Πρόκειται για συμβασιούχους, οι οποίοι υπέγραψαν τις συμβάσεις τους τον περασμένο Ιούλιο.

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, με τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη να εκφράζει την αγωνία του και τη στήριξή του στους εργαζόμενους του δήμου.

«Η αγωνία των εργαζομένων για το μεροκάματο είναι και δική μου αγωνία για την ομαλή λειτουργία του δήμου» είπε ο κ. Καλογιάννης, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο πως «ο δήμος έχει κάνει ό,τι απαιτείται, προκειμένου οι συμβασιούχοι να πληρωθούν».

«Παρατηρείται το φαινόμενο, ένας αριθμός Επιτρόπων ήδη να έχει υπογράψει, ένας άλλος Επίτροπος να λέει πως δεν υπογράφει, με αποτέλεσμα η ιστορία αυτή να εξελίσσεται στην ενός ανδρός Αρχή» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε επίσης το δημοτικό συμβούλιο πως έχει επικοινωνήσει ο ίδιος με τον Επίτροπο και πως λόγω υποχρεώσεων εκείνος θα απουσιάζει και την επόμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος για μεγαλύτερη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους.
Σημειώνεται πως αν δεν υπογραφούν τα εντάλματα από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έως τις 19 Σεπτεμβρίου, τότε οι συμβασιούχοι δεν θα πληρωθούν τους μισθούς του Ιουλίου και του Αυγούστου νωρίτερα από τον Οκτώβριο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 11:22