Από βδομάδα ανοίγει η αξιολόγηση των φακέλων για τους νέους αγρότες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 19:07
Από βδομάδα ανοίγει η αξιολόγηση των φακέλων για τους νέους αγρότες
Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να ανοίξει το σύστημα αξιολόγησης των φακέλων Νέων Αγροτών σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπου Κασίμη που δίνει παράλληλα οδηγίες προς τους αξιολογητές για τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα agronews, το σύστημα αξιολόγησης θεωρητικά θα έπρεπε να είχε ανοίξει από 1η Φλεβάρη, οπότε και τελείωνε η οριστικοποίηση των αιτήσεων. Η διορία για την α’ αξιολόγηση λήγει σε 45 εργάσιμες ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξει το σύστημα. Όσον αφορά τη β΄ αξιολόγηση, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο κ. Κασίμης, αυτή μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την πρώτη.

Στην καλύτερη περίπτωση, λοιπόν, αν τελικά το σύστηµα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, η πρώτη αξιολόγηση προγραµµατίζεται να λήξει τέλη Απριλίου, συν τη β’ αξιολόγηση που είναι η τελική, συν τις ενστάσεις για ένα µήνα, τότε η τελική λίστα πάει για Μάιο, αν δεν τρέξουν πιο γρήγορα από τα προβλεπόμενα οι διαδικασίες.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

Δεδομένου ότι κατά τις προσεχείς ημέρες θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό Δελτίο Αξιολόγησης θα μπορεί πλέον να ξεκινήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων Νέων Γεωργών. Μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να προηγηθεί μια σειρά ενεργειών ώστε να υπάρχει και η σχετική ετοιμότητα. Παράλληλα πρέπει ως προς την ολοκλήρωση της α’ και β’ αξιολόγησης να ακολουθείται ομοιόμορφη διαδικασία από τους φορείς εφαρμογής.

Τα βασικά στάδια που θα πρέπει να ακολουθηθούν είναι:

1. Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΠ ορίζει εγγράφως διαχειριστή των αιτήσεων στήριξης σε επίπεδο ΔΑΟΠ με κοινοποίηση του ορισμού στην ΕΥΕ ΠΑΑ. Ρόλος του διαχειριστή της ΔΑΟΠ είναι η χρέωση των αντίστοιχων αιτήσεων στις ΔΑΟΚ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Η ΕΥΕ ΠΑΑ στη συνέχεια εκδίδει κωδικούς για τον διαχειριστή της ΔΑΟΠ. Διαχειριστής μπορεί να οριστεί ένας η περισσότεροι υπάλληλοι.

2. Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ ορίζει εγγράφως διαχειριστή των αιτήσεων στήριξης σε επίπεδο ΔΑΟΚ με κοινοποίηση του ορισμού στην ΕΥΕ ΠΑΑ. Η ΕΥΕ ΠΑΑ στη συνέχεια εκδίδει κωδικούς για τον διαχειριστή της ΔΑΟΚ. Ο διαχειριστής της ΔΑΟΚ έχει την αρμοδιότητα να εξασφαλίσει την δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα των αξιολογητών της ΔΑΟΚ, να εκδίδει username και password σε κάθε έναν χωριστά και να τους χρεώνει ηλεκτρονικά αιτήσεις στήριξης.

Α΄ Αξιολόγηση

3. Οι αξιολογητές προχωράνε στην ηλεκτρονική αξιολόγηση των αιτήσεων.

Β’ Αξιολόγηση

4. Η ΔΑΟΠ αποστέλλει τα αντίγραφα των αιτήσεων στις ΔΑΟΚ. Ο διαχειριστής ΔΑΟΠ χρεώνει τις αντίστοιχες αιτήσεις στις ΔΑΟΚ.

5. Ο διαχειριστής της ΔΑΟΚ στην συνέχεια χρεώνει ηλεκτρονικά φακέλους στους αξιολογητές.

6. Οι αξιολογητές προχωράνε στην ηλεκτρονική αξιολόγηση των αιτήσεων.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τελειώσει η α’ αξιολόγηση για να ξεκινήσει η β’ αξιολόγηση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 19:09