Αποκαλύψεων συνέχεια για τις στημένες συνεντεύξεις του δημοσιογράφου και ιδρυτή του νέου πολιτικού κινήματος «Το Ποτάμι», Σταύρου Θεοδωράκη, έγινε στην εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Στο στούντιο της εκπομπής παρευρέθησαν τόσο ο κ. Γιώργος Τσουνής, υπεύθυνος για τους αγώνες σκάκι στις φυλακές Αυλώνα, όσο και ο δάσκαλος των φυλακών, κ. Νίκος Αρμένης, οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι ο κ. Θεοδωράκης -κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων- είχε ζητήσει από έναν ανήλικο κρατούμενο να υιοθετήσει μια ψεύτικη ιστορία και να την αφηγηθεί στην κάμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως, οι πολιτικοί λένε περισσότερα ψέματα, αφού πολιτευτούν. Επιβεβαιώνεται, όμως, ότι οι δημοσιογράφοι τούς ξεπερνούν, επιλέγοντας να πολιτευτούν μέσα στο ψέμα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποκαλύψεις για τις στημένες συνεντεύξεις

Τον Μάιο του 2011 ο γνωστός δημοσιογράφος και εν δυνάμει πολιτικός Σταύρος Θεοδωράκης πέρασε τρεις ημέρες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα προκειμένου να γυρίσει σειρά επεισοδίων για την εκπομπή του «Πρωταγωνιστές», με τίτλο «Ανήλικοι Φυλακισμένοι».

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, μεταξύ άλλων, μίλησε στον δημοσιογράφο και ένας κρατούμενος, ο Χασάν Ουγκόρ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέφερε πως είχε έρθει στην Ελλάδα μέσω Μυτιλήνης και στη συνέχεια, κρυμμένος στο κάτω μέρος ενός φορτηγού, ταξίδεψε για την Αγγλία.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην εκπομπή δεν αναφέρθηκε το πραγματικό όνομα του κρατουμένου αλλά το όνομα «Αλί, λαθρεπιβάτης με ταλέντο».

Όπως δήλωσε ο κρατούμενος Τζαμσέτ Μιράβα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο συγκρατούμενος του Χασάν Ουγκόρ καθοδηγήθηκε από τον κ. Θεοδωράκη προκειμένου να πει μια ψεύτικη ιστορία, καθώς δεν έχει ταξιδέψει ποτέ από την Τουρκία στην Αγγλία μέσω Ελλάδας.

Παράλληλα, όπως κατήγγειλε στην κάμερα της εκπομπής ο κ. Γιώργος Τσουνής, υπεύθυνος για τους αγώνες σκάκι στις φυλακές Αυλώνα, ο κ. Θεοδωράκης είχε ζητήσει από τον κρατούμενο να υιοθετήσει μια ψεύτικη ιστορία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα όσα ανέφερε ο Χασάν Ουγκόρ στη συνέντευξη ως το ανέκδοτο των φυλακών.

Τους ισχυρισμούς του κ. Τσουνή επιβεβαιώνει και ο δάσκαλος των φυλακών Νίκος Αρμένης, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής σημείωσε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον κρατούμενο να πει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της ζωής του, για… σκηνοθετικούς λόγους και προς τέρψιν του τηλεοπτικού κοινού.

Επίσης, ο κ. Αρμένης υποστήριξε ότι ο κ. Θεοδωράκης τον κάλεσε τηλεφωνικά και του ζήτησε στο θεατρικό των φυλακών (ένα μέρος του οποίου θα παρουσιαζόταν από τους «Πρωταγωνιστές») να συμμετέχει -χωρίς να προβλέπεται- και μια κοπέλα, ώστε να υπάρχει γυναικεία παρουσία για τα γυρίσματα της εκπομπής.

Σιγή ιχθύος

Πάντως, πληθώρα ερωτημάτων εγείρει το γεγονός ότι η είδηση για τις στημένες συνεντεύξεις του Σταύρου Θεοδωράκη στις φυλακές ανήλικων κρατουμένων στον Αυλώνα «θάφτηκε» από τα περισσότερα ειδησεογραφικά site και blog, με… ελάχιστες εξαιρέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης