Νέο γύρο κινητοποιήσεων, σε επίπεδο νομού, εξετάζουν το προσεχές διάστημα αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς που συμμετέχουν στη συντονιστική του πρωτογενούς τομέα και διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα μέτρα στο Σύνταγμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς περιλαμβάνεται αποκλεισμός λιμανιών από θαλάσσης με πλωτά μέσα και συνδυαστικός αποκλεισμός της λιμενικής ζώνης από ξηράς με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανοικτή επιστολή, αναφέρουν τα εξής:

«Οι αλιείς της Ελλάδας, και ιδιαίτερα οι αλιείς του Βόλου που παραβρέθηκαν στο μεγαλύτερο και πρωτόγνωρο συλλαλητήριο της 18ης Νοεμβρίου στην Αθήνα, καταγγέλλουν την αυταρχική αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση. Τα χημικά και ο ξυλοδαρμός που υπέστησαν από τις δυνάμεις καταστολής, θυμίζουν άλλες εποχές και όχι μιας αριστερής κυβέρνησης, που θέλει να στέκεται δίπλα στο λαό και στον Έλληνα αγρότη, ψαρά, κτηνοτρόφο.

Οι Αλιείς Βόλου και ο πρόεδρός τους, κ. Χρήστος Ξηραδάκης (και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών, αλιέων κτηνοτροφών) ο οποίος και συμμετείχε στην επιτροπή που θα παρέδιδε το ψήφισμα στη Βουλή, μετά τα γεγονότα και την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ, και τη σύλληψη ενός Έλληνα αγρότη, δεν δέχτηκαν να συναντήσουν κανένα εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Δεν είχαμε να πούμε τίποτα με τον κ. Αποστόλου εφόσον δεν είχε να μας πει κάτι καινούριο. Δεχόμαστε να δούμε μόνο τον πρωθυπουργό και κανέναν άλλον, διαμηνύσαμε στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O αγώνας ξεκίνησε και τίποτα δεν τελείωσε στης 18 Νοεμβρίου, έρχονται μεγαλύτερες κινητοποιήσεις και με μεγαλύτερες αντιδράσεις από ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα!

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού μας, και ιδιαιτέρως τους κυβερνητικούς, να σκεφτούν πάρα πολύ καλά μέχρι να έρθει η ψήφιση των μέτρων, και εφόσον θέλουν να λέγονται αριστεροί ,να βγουν και να καταγγείλουν όλα τα γεγονότα που έγιναν έξω από την βουλή. Να πάρουν θέση υπέρ του πρωτογενή τομέα και όχι υπέρ των μέτρων που σκοπό έχουν την εξαφάνιση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Να στηρίξουν έμπρακτα τους ανθρώπους του μόχθου και τον Έλληνα παραγωγό.

Εάν και εφόσον ψηφίσουν την ταφόπλακα του πρωτογενή τομέα να γνωρίζουν ότι θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στη Μαγνησία και δεν θα έχουν καμία θέση ανάμεσα στο λαό μας και ειδικά στον αγρότη, αλιέα, κτηνοτρόφο».

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης