Αλώνιζαν όλη την Ελλάδα, έκλεβαν ασύστολα και επιδείκνυαν τα χιλιάδες ευρώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σπείρα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου είχε κέρδη πάνω από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ και εξιχνιάστηκαν συνολικά 63 περιπτώσεις κλοπών.  

Η zougla.gr, φέρνει στη δημοσιότητα  άγνωστες λεπτομέρειες από την δράση της… «εντεκάδας των διαρρηκτών» που συνελήφθησαν. Είχαν θράσος, όπως φαίνεται και στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν δίσταζαν να κάνουν «μεγάλη ζωή» παρά το γεγονός ότι δεν είχαν κάποια σταθερή εργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο που εξασφάλισε η zougla.gr, κυκλοφορούσαν με ακριβά αυτοκίνητα και τις τσέπες… φουσκωμένες με χιλιάδες ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατοχή τους βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ένα πανάκριβο ρολόι χειρός που η αξία του μπορεί να φτάνει τις εβδομήντα χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. 

 

Αυτό όμως που δεν ήξεραν οι τέσσερις άντρες και οι έξι γυναίκες είναι το γεγονός ότι μια ομάδα αστυνομικών είχαν μετατραπεί σε… ταξιδιωτικούς πράκτορες και κατέγραφαν την δράση τους σε 25 πόλεις μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Διαπίστωσαν μάλιστα ότι έκαναν τα «χτυπήματα» τους κυρίως το πρωί και το μεσημέρι όταν οι ένοικοι έλειπαν έστω και για λίγα λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την 28η Οκτωβρίου, ημέρα που πολύς κόσμος παρακολουθούσε τις παρελάσεις, τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας είχαν χωριστεί σε ομάδες και κατόπιν συνεννόησης έκαναν κλοπές και διαρρήξεις σε τρεις διαφορετικές πόλεις» λέει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. Όμως ήρθε η ώρα των συλλήψεων με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε διάφορες πόλεις τις οποίες είχε οργανώσει η Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Αγρινίου με την βοήθεια τοπικών αστυνομικών αρχών. Τότε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατέβηκαν από τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα τους, άφησαν τα ακριβά δωμάτια των ξενοδοχείων όπου έμεναν και τα καλά εστιατόρια όπου γευμάτιζαν και πήραν τον δρόμο για την αστυνομική διεύθυνση Αγρινίου και στη συνέχεια για τον εισαγγελέα. 

Οι χαρές και τα γέλια κόπηκαν όταν οι αρχές μπήκαν στα σπίτια τους στην Βέροια, στην Ξάνθη και στην Λειβαδιά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  

6.500 ευρώ, 4 οχήματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM και πλήθος ρολογιών καθώς και τιμαλφή. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά τις ποινικές διώξεις που τους ασκήθηκαν πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα. 

Δείτε επίσης:

https://www.zougla.gr/greece/article/eksar8ro8ike-spira-pou-ekane-diariksis-se-25-diaforetikes-polis

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης