Σε τακτικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, δεκαοκτάχρονη αλλοδαπή, η οποία είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα σε περιοχή του νομού Χαλκιδικής, κατηγορούμενη για εμπλοκή σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Η υπόθεση διερευνήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σήματος που έστειλε η Ιντερπόλ, όταν σε ψηφιακή έρευνα εντοπίσθηκε, στο εμφανές και στο λεγόμενο «σκοτεινό δίκτυο» (dark net), φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό με πορνογραφικό περιεχόμενο, στο οποίο απεικονίζονταν ανήλικα κορίτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε, η έρευνα των ελληνικών διωκτικών Αρχών οδήγησε στην ταυτοποίηση των ανήλικων θυμάτων και στον εντοπισμό της δεκαοκτάχρονης, η οποία φέρεται να παρήγαγε συστηματικά αρχεία πορνογραφικού περιεχομένου που διακινούσε έναντι αμοιβής, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε άλλους χρήστες.

Σε έρευνες που έγιναν σε συνολικά πέντε σπίτια κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητή ηλεκτρονική συσκευή τύπου tablet, έξι σκληροί δίσκοι, δύο φωτογραφικές μηχανές, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, τραπεζική κάρτα και έγγραφο με οδηγίες και κωδικούς χρήσης ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), ενώ όλα τα παραπάνω αντικείμενα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η δεκαοκτάχρονη κατηγορούμενη, βουλγαρικής καταγωγής, απολογούμενη ενώπιον του ανακριτή δήλωσε ότι υπήρξε θύμα συμπατριώτη της που την εκβίαζε και την απειλούσε, προκειμένου να παράξει για λογαριασμό του το συγκεκριμένο υλικό. Μεταξύ των φερόμενων ως θυμάτων της είναι και η ηλικίας έξι ετών -σήμερα- ετεροθαλής αδελφή της, ενώ στη δικογραφία περιγράφονται ως θύματά της και δύο ανήλικες φίλες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια φέρεται να χαρακτήρισε τον εαυτό της ως «πιόνι» συμπατριώτη της, καταγγελλόμενου ως «ιθύνοντος νου» της υπόθεσης, τον οποίο γνώριζε καθώς υπήρξε άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος και εκτιμάται ότι ζει στη Βουλγαρία. Όπως απολογήθηκε η μαθήτρια λυκείου, άρχισε να επικοινωνεί με τον συμπατριώτη της προ πενταετίας μέσω skype και εκείνος, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας της, σε συνδυασμό με την ψυχολογική βία, που, όπως καταγγέλλει, της ασκούσε, την υποχρέωνε να προβεί στις πράξεις που της καταλογίζονται.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της συνδέεται με τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κ.ά.

Όσον αφορά τα «περί αμοιβής» η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για μικρά χρηματικά ποσά, υπό την μορφή «χαρτζιλικιού», που της έστελνε ο συμπατριώτης της. Επιπλέον, η ίδια φέρεται να εξομολογήθηκε ότι προέβη τα τελευταία χρόνια σε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας μη μπορώντας να αντέξει τα όσα βίωνε, ενώ δια του συνηγόρου της υπέβαλε στον ανακριτή αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Στο μεταξύ, σε ένα από τα σπίτια που ερευνήθηκαν κι όπου η 18χρονη φαίνεται να διέμενε τον τελευταίο καιρό μαζί με φίλο της, βρέθηκαν ένα στιλέτο, ένα πυροβόλο όπλο, ένα κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων και αυτοσχέδια τσιγαριλίκια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης