Απολογείται ο Ριχάρδος για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού

Απολογείται ο Ριχάρδος για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού
Φωτογραφίες - Video: Νίκος Χριστοφάκης

Συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή, οι απολογίες των μελών του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Η σημερινή μέρα μάλιστα κρίνεται πολύ σημαντική, καθώς μεταξύ των μελών που θα κληθούν για απολογία συγκαταλέγεται και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος.

Λίγο μετά τις 10.30 εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ο δικηγόρος του ενεχυροδανειστή Αλέξης Κούγιας.
Πρόθυμος να απολογηθεί κατ’ αντιπαράσταση ο φερόμενος ως συναρχηγός

Την ίδια στιγμή, το «γάντι» που του έριξε ο Ριχάρδος σηκώνει ο συναρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, ο οποίος κρίθηκε αργά χθες το βράδυ προσωρινά κρατούμενος, σχετικά με το αίτημα του γνωστού ενεχυροδανειστή στην ανακρίτρια διαφθοράς για κάτ´ αντιπαράσταση εξέταση τους.

Το αίτημα κατατέθηκε μέσω της υπεράσπισης του γνωστού ενεχυροδανειστή την οποία έχει αναλάβει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας λίγο πριν την προγραμματισμένη για σήμερα απολογία του. Ο συριακής καταγωγής, κατηγορούμενος, εμφανίστηκε πρόθυμος να ανταποκριθεί όπως φέρεται να λέει μέσω του περιβάλλοντος του σε οποιοδήποτε διαδικαστικό αίτημα του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Συγκεκριμένα ο 36χρόνος κατηγορούμενος φέρεται να λέει μέσω προσώπου του περιβάλλοντος του «οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα».

Τι αναφέρει η υπεράσπιση

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, ο κατηγορούμενος διενεργούσε νόμιμες εξαγωγές χρυσού προς την Τουρκία, με όλα τα απαιτούμενα παρασταστικά και δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη εξαγωγή χρυσού μέσω λεωφορείων ή με άλλον τρόπο.

Η υπεράσπιση σημειώνει πως «η αναφορά του ονόματος του εντολέως μας δεν οφείλεται σε κάποια δική του παραβατική συμπεριφορά, αφού τέτοια δεν υπήρξε, αλλά στο ότι ορισμένα πρόσωπα, με τα οποία συνεργαζόταν για τη νόμιμη εξαγωγή χρυσού, φέρονται ότι είχαν αναπτύξει παράλληλη δραστηριότητα συγκέντρωσης και εξαγωγής χρυσού με παράνομο τρόπο, χωρίς όμως ο εντολέας μας να έχει οποιαδήποτε γνώση, ανάμιξη ή ωφέλεια από αυτή την παράλληλη δραστηριότητα».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, 11:17