Μπορεί να μπήκαμε στην αντιπυρική περίοδο από τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο ο Νομός Μαγνησίας, είναι απροστάτευτος από εναέρια μέσα, καθώς φέτος υπάρχει καθυστέρηση και τα αεροσκάφη τύπου Canadair, ακόμη δεν έφτασαν στη Ν. Αγχίαλο, ώστε να συνδράμουν, αν προκύψει ανάγκη, στην κατάσβεση πυρκαγιάς.

Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σημειώνουν ότι κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου τα αεροσκάφη έρχονται στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και σημειώνουν ότι πέρυσι στην περιοχή υπήρχαν δύο αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), από το σύνολο των πυροσβεστικών αεροσκαφών (21 Canadair και 18 Pezetel),τα μισά περίπου είναι καθηλωμένα στο έδαφος και πολλά από τα υπόλοιπα παρουσιάζουν προβλήματα συντήρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης αναμένεται να βρίσκονται στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου σε δέκα περίπου μέρες, ενώ τόνισαν ότι, σε περίπτωση ανάγκης, αεροσκάφη μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή μας από άλλα αεροδρόμια.

Τα επίγεια μέσα

Ευτυχώς, η κατάσταση είναι καλύτερη στον τομέα των επίγειων μέσων, καθώς οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Μαγνησίας ενισχύθηκαν φέτος με νέα οχήματα, ενώ οι 41 συμβασιούχοι, έπιασαν δουλειά από την περασμένη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, οι Υπηρεσίες είναι έτοιμες να ανταπεξέλθουν στην αντιπυρική περίοδο, τόσο από πλευράς προσωπικού, όσο και εξοπλισμού. Όπως ανέφερε, οι υπηρεσίες θα κινηθούν στο ίδιο μοτίβο με πέρυσι, ενώ τόνισε την καλή συνεργασία που υπάρχει με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και είναι πολύτιμος «σύμμαχος», τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και της καταστολής.

Καινούργια αυτοκίνητα

Ο κ. Πόζογλου τόνισε ότι φέτος έγινε προμήθεια τριών αυτοκινήτων 4Χ4, μεταφορικής ικανότητας 500 λίτρων νερού , για την αντιμετώπιση φωτιάς σε πρώτο χρόνο, που παραχωρήθηκαν στις υπηρεσίες των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Επίσης, έγινε προμήθεια τριών ακόμη αυτοκινήτων 4Χ4 που φέρουν δεξαμενή 2,5 τόνων, που επίσης παραχωρήθηκαν στα τρία νησιά, καθώς και ένα αυτοκίνητο μεταφοράς προσωπικού για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλοννήσου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η άφιξη τεσσάρων ακόμη υδροφόρων αυτοκινήτων 4Χ4, που θα διατεθούν για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, τόνισε ότι φέτος, υπάρχει επάρκεια σε οχήματα και εξοπλισμό των αυτοκινήτων, ενώ το μόνιμο προσωπικό πλαισιωμένο και από τους συμβασιούχους, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, ώστε οι πυρκαγιές του καλοκαιριού να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Τέλος, επειδή τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόβλημα με την αντικατάσταση των ελαστικών στα πυροσβεστικά οχήματα, ο κ. Πόζογλου ανέφερε ότι έγινε προμήθεια από το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ υπάρχουν χορηγίες και ιδιωτικών τοπικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προβλήματα.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης