Αβάσιμη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του δικηγόρου που ζητούσε να μπει έστω και προσωρινό, τέλος στη συνεχιζόμενη αποχή του δικηγορικού κλάδου σε όλη τη χώρα.

Η επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, απέρριψε την εν λόγω αίτηση που είχε καταθέσει ο δικηγόρος Αντώνης Ξενάκης σταθμίζοντας ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια της αποχής που αποφασίζουν κάθε φορά οι Δικηγορικοί Σύλλογοι η οποία σε καμία περίπτωση «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ο συνολικός χρόνος υπερβαίνει το επιτρεπόμενο από τις διατάξεις του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) βραχύ χρονικό διάστημα». Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην απόφαση, «ο ΔΣΑ επέλεξε να προβεί σε αποχές ορισμένης διάρκειας, οι οποίες επαναλαμβάνονται, καθώς αναβάλλεται συνεχώς η κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αποτελεί και το λόγο για τη λήψη του επίμαχου μέτρου της αποχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΣτΕ δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του δικηγόρου περί ανεπανόρθωτης οικονομικής του βλάβης από την αποχή του κλάδου του η οποία άλλωστε όπως σημειώνεται αποτελεί « νόμιμο μέσο εντασσόμενο στη συλλογική-συνδικαλιστική δράση των Δικηγορικών Συλλόγων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης