Δεν θα καταθέσουν στην Προανακριτική οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 16:26
Δεν θα καταθέσουν στην Προανακριτική οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου
Ουδείς από τους τέσσερις στενούς συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν προτίθεται να προσέλθει να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Σήμερα, μέσω των δικηγόρων τους, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο και τα μέλη της Προανακριτικής, με την οποία ενημερώνουν ότι δεν θα ανταποκριθούν στο αίτημά τους να καταθέσουν ενώπιόν τους. Όπως τονίζουν οι δικηγόροι στο έγγραφό τους, οι πελάτες τους έχουν κληθεί ως ύποπτοι από τον οικονομικό εισαγγελέα και ήδη έχουν καταθέσει εκεί.

Σημειώνεται ότι η Προανακριτική προγραμμάτιζε να τους καλέσει να καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και η διαβίβαση αναλυτικών στοιχείων από το ΣΔΟΕ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τις κινήσεις των λογαριασμών τους.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης προέβη σε αυστηρό διάβημα προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά, εφιστώντας την προσοχή του, καθώς τα στοιχεία που εστάλησαν στη Βουλή δεν είναι αξιοποιήσιμα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 16:41