Δεν πρόλαβε να χαρεί τα κλοπιμαία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 15:37
Δεν πρόλαβε να χαρεί τα κλοπιμαία

Ως πιστός εμφανίστηκε στο μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας στην Ευρυτανία ένας 59χρόνος την περασμένη Τετάρτη με σκοπό να προσκυνήσει, μόνο που δεν έχασε την ευκαιρία να μπει στο χώρο που βρισκόταν η θαυματουργή εικόνα αλλά και τάματα των πιστών. 

'Άνοιξε το ειδικό ξύλινο κιβώτιο και πήρε χρήματα και τάματα που βρήκε μέσα σε αυτό. Ωστόσο δεν πρόλαβε να τα χαρεί ούτε 24 ώρες. Την ώρα που έβγαινε από το Μοναστήρι τον είδαν οι εργάτες που δούλευαν εκεί και προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Αυτός τους απείλησε με τα διαρρηκτικά εργαλεία που είχε στα χέρια του και πρόλαβε να φύγει πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο που ήταν ιδιοκτησίας του επιβιβάστηκε σε αυτό και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι εργάτες που ήρθαν αντιμέτωποι μαζί του στην Ασφάλεια Καρπενησίου άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό. Τους ξέφυγε βέβαια από την περιοχή της Ευρυτανίας όμως λίγες ώρες αργότερα το πρωί της χθεσινής μέρας οι αστυνομικοί τον περίμεναν και τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη της Αθήνας το πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι έρευνες των αστυνομικών αποκαλύπτουν ότι ο συγκεκριμένος έχει εμπλοκή επιπλέον σε άλλες 7 κλοπές σε Ιερούς Ναούς αλλά και 2 απόπειρες στην περιοχή της Ευρυτανίας μόνο το τελευταίο πεντάμηνο. Παράλληλα, η έρευνα επεκτείνεται για την πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις στην υπόλοιπη χώρα. Ο 59χρονος αναμένεται να προσαχθεί στον εισαγγελέα Καρπενησίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 15:46