Διαμαρτυρία συμβασιούχων αύριο στο Σύνταγμα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, 18:51
Διαμαρτυρία συμβασιούχων αύριο στο Σύνταγμα
Συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν αύριο, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 στις 6 το απόγευμα, οι συμβασιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Τα μέλη του Συντονιστικού, σε ανακοίνωσή τους, αφού υπενθυμίζουν τη δικαστική πορεία που έχουν ακολουθήσει οι συμβασιούχοι στον Άρειο Πάγο, αναφέρονται στην τελευταία δίκη η οποία έγινε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στις 20 Ιανουαρίου 2011, κατά την οποία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, και ο αρεοπαγίτης, Α. Δουλγεράκης, εισηγήθηκαν τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ακόμη, επισημαίνουν οι συμβασιούχοι ότι η παρουσία τους έξω από τον Άρειο Πάγο «θα συνεχιστεί μέχρι να κατανοήσουν οι αρεοπαγίτες μας ότι δεν μπορούν να προσαρμόζουν τις αποφάσεις τους ανάλογα με την βούληση των κυβερνώντων, καταπατώντας ουσιαστικά θεσμούς και όρκους και ανατρέποντας τη μία απόφασή τους μετά την άλλη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, 19:11