Διεκόπη εκ νέου η δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου

Διεκόπη εκ νέου η δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου
Διεκόπη η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 17,9 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Αύριο το πρωί θα αποφασιστεί τελικά εάν θα ξεκινήσει ή θα αναβληθεί η δίκη.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δεν πρόλαβε, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, να δικάσει την υπόθεση σήμερα, δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής του. Με δεδομένη την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που δεσμεύει τα μέλη του να μην δικάζουν την τρίτη μέρα στα Εφετεία, εφόσον μέχρι τότε η ακροαματική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει, οι συνήγοροι υπεράσπισης δύο κατηγορούμενων, ζήτησαν από το δικαστήριο να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης. Το ίδιο αίτημα διατύπωσε κι ο συνήγορος του επίσης καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη, Παναγιώτη Σαξώνη.

Αντίθετα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια (επίσης καταδικασθείς σε ισόβια) ζήτησαν να ξεκινήσει κανονικά η δίκη.
Μάλιστα, παίρνοντας το λόγο από το δικαστήριο, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την επιθυμία του να ξεκινήσει η δίκη.

«Σας παρακαλώ να γίνει σήμερα η δίκη. Ο νομοθέτης άλλωστε ορίζει να εκκαθαρίζονται το συντομότερο δυνατό οι υποθέσεις όπου εμπλέκονται δημόσια πρόσωπα. Γνωρίζετε άλλωστε και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα», είπε ο Β. Παπαγεωργόπουλος για να του απαντήσει η προεδρεύουσα του δικαστηρίου, πρόεδρος Εφετών Καλλιρρόη Χειμαριού, ότι «το δικαστήριο δεν το ενδιαφέρει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Τελικά, ο εισαγγελέας της έδρας, αντιεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Νάιντος, απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων των Β. Παπαγεωργόπουλου και Μ. Λεμούσια.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει, αύριο το πρωί στις 09.00, την απόφασή του, δηλαδή εάν θα ξεκινήσει ή όχι την εκδίκαση.

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες από συγγενείς, φίλους και υποστηρικτές του. «Γεια σου Βασίλη, είσαι αθώος», ακούστηκε από κάποιους υποστηρικτές του, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δικαστηρίου να διατάξει την αποβολή όσων φώναξαν από το ακροατήριο. «Αυτά να τα κάνετε στα σπίτια σας, στα καφενεία κι όπου αλλού σας αρέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 18:37