Για αύριο αναβλήθηκε τελικά η συζήτηση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων, με την οποία ζητείται να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων.

Νωρίτερα, απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ζητούσαν να αναβληθεί η δίκη για την Πέμπτη, καθώς μέχρι τότε θα έχει λήξει η αποχή των δικηγόρων. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, όμως, ανέβαλε για αύριο, Τρίτη, τη δίκη, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει ένα πρόβλημα σχετικά με το θέμα της προσφυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος εκπροσωπεί τους εργαζομένους του δήμου, επικαλούμενος την αποχή των δικηγόρων, δήλωσε ότι: «δεν θα παρασταθούμε στο δικαστήριο, δεν θα νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία, κ. πρόεδρε, σας αφήνουμε να δικάσετε με τις ευλογίες του Θεού και να βγάλετε την απόφαση που θέλετε».

Προηγουμένως, το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει τη δήλωση αποχής της προέδρου που επρόκειτο να δικάσει την αγωγή του δήμου, αλλά οι δικηγόροι των εργαζομένων επανήλθαν, υποβάλλοντας εκ νέου αίτημα εξαίρεσής της.

Ο δεύτερος δικηγόρος των εργαζομένων, Χρίστος Νικολουτσόπουλος, είπε προς τους δικαστές ότι «υπάρχει κίνδυνος να δικάζονται πολίτες χωρίς δικηγόρους και αύριο να είστε έτοιμοι η εκτελεστική εξουσία να δικάζει χωρίς δικαστές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο προχώρησε στη συζήτηση της αίτησης εξαίρεσης και μέσα στα επόμενα λεπτά αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα δικηγόροι και συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, φωνάζοντας το σύνθημα: «Σε υπηρέτες όλου του λαού και όχι μόνο του ΔΝΤ», με αποτέλεσμα η έδρα να αποχωρήσει.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων απέσυρε το αίτημα κήρυξης των απεργιών της 19ης και 20ης Οκτωβρίου, ως παράνομων και καταχρηστικών, περιοριζόμενος στην αυριανή ημέρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων, Θέμη Μπαλασόπουλου, από αύριο οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια από τους «ευαίσθητους» χώρους, όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα γίνει κανονικά η αποκομιδή σκουπιδιών από το κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις.

Ο κ. Μπαλασόπουλος κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι « πολλά αυτοκίνητα ιδιωτών που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για την αποκομιδή των σκουπιδιών είναι ανασφάλιστα, κάποια δε είναι από τη Βουλγαρία, ενώ κάποια άλλα είναι δεξιοτίμονα».

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ με την προσφυγή κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης