Διέρρηξαν το ναό και άρπαξαν όλα τα τάματα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013, 12:57
Διέρρηξαν το ναό και άρπαξαν όλα τα τάματα
Με οργανωμένο σχέδιο «χτύπησαν» ιερόσυλοι τον ιερό ναό της Παναγίας στο Δημοτικό διαμέρισμα Σωστίου του Δήμου Ήλιδας, στο γειτονικό νομό Ηλείας και αφαίρεσαν όλα τα τάματα των πιστών.

Όπως σημειώνει η «Πατρίς», οι διαρρήκτες φαίνεται ότι γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα και σίγουρα δεν επέλεξαν τυχαία τον στόχο τους, αφού αφενός ήξεραν καλά ότι ο χώρος δεν είχε συναγερμό καθώς και από ποιο σημείο έπρεπε να προσεγγίσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η διάρρηξη εκτιμάται ότι σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 26 Ιουλίου και οι δράστες προσέγγισαν, έκλεψαν και αποχώρησαν από τον ιερό ναό ανενόχλητοι.

Πέριξ του ιερού ναού της Παναγίας, όπως γράφει η «Πατρίς», βρίσκεται το κοιμητήριο και οι διαρρήκτες προσέγγισαν το κοιμητήριο από την πλευρά που βρίσκονται χωράφια και ελαιοστάσια, για να μην γίνουν αντιληπτοί, και πέτυχαν διάνα.

Αφού έκοψαν το σύρμα της περίφραξης του κοιμητηρίου, εισήλθαν στο χώρο και στην συνέχεια προσέγγισαν την πλαϊνή πόρτα του ιερού ναού και έκοψαν με οξυγονοκόλληση ένα τμήμα από το κάτω μέρος της πόρτας.

Προφανώς επρόκειτο για αδύνατα άτομα, αφού κατάφεραν να εισέλθουν μέσα στον ιερό χώρο της εκκλησίας από την τρύπα που είχαν ανοίξει στην πόρτα και εκτιμάται ότι στο εσωτερικό μπήκαν ένα με δύο άτομα, ενώ ένα ακόμη άτομο πρέπει να φύλαγε τσίλιες στο εξωτερικό του ναού.

Οι δράστες δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολύ, αφού είχαν συγκεκριμένο στόχο. Αμέσως μετά την είσοδό τους στο ναό, πήγαν στο σημείο που βρισκόταν η ιερή εικόνα της Παναγίας, την αφαίρεσαν από τη βάση της και την ακούμπησαν επάνω στο παγκάρι.

Εκεί την άνοιξαν και αφαίρεσαν όλα τα χρυσαφικά που είχαν αφήσει κατά καιρούς πιστοί για τα τάματά τους, αφήνοντας πίσω τους βέβαια όσα τάματα δεν είχαν ιδιαίτερη χρηματική αξία. Στη συνέχεια οι δράστες απομακρύνθηκαν από το χώρο, χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας ενώ αστυνομικοί της Σήμανσης πήγαν στο ναό για την λήψη αποτυπωμάτων και διενεργείται προανάκριση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013, 12:59