Ανέβηκε το… θερμόμετρο στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με τους συνηγόρους του κατηγορούμενου να στρέφουν τα «πυρά» τους κατά των συναδέλφων τους από την πολιτική αγωγή για το …παράβολο, λόγω της μη κατάθεσής του από την τρίτη καταγγέλλουσα.

«Να αναρωτηθούμε όλοι γιατί η υπεράσπιση επιλέγει ένα τριτεύον ζήτημα για να καθυστερήσει τη διαδικασία», σχολίασαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής καταλογίζοντας στους υπερασπιστές του Πέτρου Φιλιππίδη «αντιδεοντολογική δικηγορική συμπεριφορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάταια η πρόεδρος του δικαστηρίου προσπαθούσε να ελέγξει τη διαδικασία η οποία έως το μεσημέρι αναλώθηκε στην ένσταση της υπεράσπισης για το  εν λόγω παράβολο το οποίο, όπως ανέφερε, δεν περιλαμβανόταν στη δικογραφία. «Εμείς δεν κάνουμε guest star εμφάνιση στα ποινικά δικαστήρια, εμείς έχουμε γράψει νομολογία», είπε η μία συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, ενώ ο έτερος, υπερασπιστής του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προειδοποιούσε την πρόεδρο του δικαστηρίου, λέγοντας: «Θα ζητήσω να έρθει επιθεωρητής να παρακολουθεί τη δίκη έτσι όπως συντονίζεστε!

Πρόεδρος: Να ζητήσετε ό, τι θέλετε! 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη κι όταν ομόφωνα απορρίφθηκε η ένσταση, η υπεράσπιση επέμεινε σε αυτό, με  αποτέλεσμα η πρόεδρος να τους επισημάνει πως σε περίπτωση που διαφωνούν,  μπορούν να ασκήσουν έφεση και αίτηση αναίρεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπεράσπιση : Είναι απαράδεκτο να του λέτε ‘΄’κάντε έφεση!”. Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου …Είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη «για μας είστε ένοχος».. Θέλω διακοπή να συνεννοηθώ με εντολέα μου..

Πρόεδρος : Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ; Είμαστε δικαστήριο πρώτο βαθμού. Κύριε κατηγορούμενε εάν έχετε κάποιο παράπονο να μου το πείτε!

Ενδεχομένως επειδή είμαστε και άπειροι όπως λέει και ο κ. συνήγορος  σας να κάνουμε και λάθος. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και εσείς τα δικαιώματα σας εάν θεωρείτε ότι μεροληπτούμε.

Δράττοντας την ευκαιρία, οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη κατηγόρησαν την πρόεδρο πως ενδιαφέρεται μόνο για τα θύματα κι όχι για τον κατηγορούμενο.

Υπεράσπιση: Στην προηγούμενη συνεδρίαση κάνατε και διάγνωση  στην μάρτυρα, λέγοντας «μήπως σας έχει πέσει η πίεση;». Ξέρετε τι μου είπε ο εντολέας μου «έχει διερωτηθεί κανείς από την έδρα που γυρίζω και που πάω, εγώ δηλώνω αθώος και γυρίζω στον Κορυδαλλό». Η δήλωση σας η σημερινή φέρνει μεγάλη αμηχανία και προβληματισμό στην υπεράσπιση. 

Πρόεδρος : Κύριε κατηγορούμενε, η συμπεριφορά μου απέναντι στην μάρτυρα ήταν ανθρώπινη. Προσπαθώ με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση να μπαίνω στη θέση όλων. Θέλω να έρθει η ώρα να σας ακούσω κι εάν κι εσείς δεν είστε καλά, θα κάνω το ίδιο. Ξέρω τι σημαίνει πολύ καλά και μία ημέρα στη φυλακή, πόσο δύσκολη είναι για οποιονδήποτε. 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία,  άρχισε η εξέταση από την υπεράσπιση της δεύτερης καταγγέλλουσας, μέσα σε κλίμα έντασης. Η ηθοποιός επέμεινε και πάλι σε όσα έχει υποστηρίξει σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεχάσει. Όπως τόνισε, το ερέθισμα για την  καταγγελία της ήταν η Σοφία Μπεκατώρου,  ωστόσο, είχε μιλήσει,  τα προηγούμενα χρόνια για  το περιστατικό, σε κάποια πρόσωπα,  μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της.

Πρόεδρος : Δηλαδή το 2013 όταν είχατε μιλήσει σε κάποιους ανθρώπους είχατε πει και όνομα ή μόνο το περιστατικό;

Μάρτυρας: Στο σύζυγο μου με όνομα, σε φίλους σε κάποιους είχα πει και όνομα και σε άλλους μόνο το περιστατικό. Σε κάποιους από εκείνους που το ανέφερα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Μου πρόσθεσαν και άλλα περιστατικά.

Μ. Δημητρακόπουλος: Πως δεν το είπε κανείς πουθενά;

Μάρτυρας: Τα άτομα αυτά δεν το έκαναν αυτό ποτέ.

Μ. Δημητρακόπουλος: Όλοι μετά τη Μπεκατώρου ε;

Μάρτυρας: Για μένα η Παπαχαραλάμπους, η Δροσάκη και η Αναστασοπούλου ήταν.

Μ. Δημητρακόπουλος: Μιλήσατε με αυτές;

Μάρτυρας: Όχι, δεν τις γνώριζα.

Μ. Δημητρακόπουλος: Απλώς πληροφορηθήκατε τις καταγγελίες; Τον κατήγγειλαν για βιασμό;

Μάρτυρας: Όχι. Αλλά τον κατήγγειλαν για παραβατική, κακοποιητική, σεξουαλική συμπεριφορά και εκδικητική.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 27 Μαΐου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης