Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

«Θέλω να καταθέσω την ευγνωμοσύνη μου αλλά και την υπερηφάνειά μου για την πάνδημη συμμετοχή του Πειραϊκού λαού. Επίσης, να εκφράσω την αισιοδοξία μου, γιατί τα νιάτα του Πειραιά παρήλασαν φέτος με μεγαλύτερη πειθαρχία και ελληνοπρέπεια από κάθε άλλη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαίνει ότι, αν όλοι οι Έλληνες σταθούμε όρθιοι με σημαία μας την ιστορία μας, μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μέλλον αντάξιο των αναγκών των παιδιών μας.

Από εκεί και πέρα, οι όποιοι ελάχιστοι, είτε υποκινούμενοι είτε αυτοβούλως, δεν μπορούν να σκιάσουν ούτε την αξία της εθνικής επετείου ούτε τις δυνατότητες του ελληνικού λαού να προχωρήσει μπροστά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι μαθητές γύρισαν το κεφάλι τους αντίθετα από την εξέδρα των επισήμων, ο κ. Μιχαλολιάκος, απάντησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προφανώς δεν βλέπαμε το ίδιο. Εγώ έβλεπα όλους τους μαθητές που τους φώναζαν οι άλλοι το κεφάλι αριστερά και εκείνοι γύριζαν την πλάτη αριστερά και το κεφάλι δεξιά.

Αλλά ό,τι κάνουν οι νέοι και είναι με δική τους πρωτοβουλία είναι νεανικό και υγιές και θα πάρει τη μορφή του. Θα προτιμούσα την παρέλαση χωρίς κανέναν αστυνομικό.

Εγώ είμαι εδώ, είμαι με τον κόσμο, κυκλοφορώ κάθε ημέρα σε όλους τους δρόμους του Πειραιά, σε όλες τις πλατείες, δεν είμαι σίγουρος ότι αυτοί που αποδοκιμάζουν είναι Πειραιώτες. Ο Πειραιάς είναι με την εθνική επέτειο».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης