Δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011, 03:39
Δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή
Σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ ο 17χρονος από τα Τσικαλαριά Χανίων, που την περασμένη Κυριακή δέχτηκε σφαίρα από το χέρι του ίδιου του πατέρα. Η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει προβλέψεις, με το διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Γεωργόπουλο, να χαρακτηρίζει τις επόμενες ώρες ως εξαιρετικά κρίσιμες.

«Δεν είμαστε σε θέση ακόμα να βγάλουμε ακριβή συμπεράσματα για την κατάσταση της υγείας του. Αυτό θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες ημέρες, οι οποίες χαρακτηρίζοντας κρίσιμες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος.

Ο 17χρονος τραυματίστηκε βαριά από βολίδα που, σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, «πέρασε από το μάγουλό του και βγήκε από τη σπονδυλική στήλη και συγκεκριμένα από τους αυχενικούς σπονδύλους».

Ταυτόχρονα οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και το αιμάτωμα που υπέστη ο ανήλικος στο κεφάλι, πέφτοντας από τη σκάλα του σπιτιού της οικογένειάς του, που το μεσημέρι της Κυριακής μετατράπηκε σε σκηνικό αρχαίας τραγωδίας. «Είναι πάρα πολύ νωρίς να προδικάσουμε το αποτέλεσμα. Μεσολάβησαν χειρουργικές επεμβάσεις και για τα αιματώματα στον εγκέφαλο και για το τραύμα στα αγγεία», πρόσθεσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Το χρονικό της τραγωδίας


Όλα ξεκίνησαν όταν τις προηγούμενες ημέρες ο 17χρονος ενεπλάκη σε καβγά με άλλο συνομήλικό του, προκαλώντας μάλιστα φθορές σε ένα μοτοποδήλατο. Ο πατέρας τού δεύτερου παιδιού βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο σπίτι του 17χρονου, ζητώντας εξηγήσεις. Ακολούθησε έντονος καβγάς ανάμεσα στους γονείς των δύο ανηλίκων, και στο αποκορύφωμά του ο 53χρονος από τα Τσικαλαριά επιστράτευσε ένα πιστόλι "Βάλτερ".

Πυροβόλησε στον αέρα ζητώντας από το 43χρονο από τα Κεραμιά να φύγει, όμως η συνέχεια γράφτηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο. Η βολίδα εξοστρακίστηκε, για να καρφωθεί στο 17χρονο γιο του. Βλέποντάς τον αιμόφυρτο, ο 53χρονος υπέστη αμόκ. Άνοιξε και πάλι πυρ εναντίον του 43χρονου, τον οποίο σκότωσε. Αφού μετέφερε το γιο του στο νοσοκομείο, ο 53χρονος εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Σούδας, όπου παραδόθηκε και παρέδωσε και το πιστόλι του.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011, 03:42