Η τελετή παράδοσης-παραλαβής δύο κάδων δασοπυρόσβεσης για ελικόπτερα βαρέως τύπου, που αποτελούν χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης» στο Πυροσβεστικό Σώμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ, στην Ελευσίνα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Πρόκειται για ειδικούς πλαστικούς κάδους, χωρητικότητας 7.600 λίτρων. Η δωρεά έγινε προς το αρχηγείο του ΠΣ, ενώ οι κάδοι θα διατεθούν στην Αεροπορία Στρατού, για τη χρήση τους από ελικόπτερα τύπου Chinook, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΠΣ, κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τόσκας και οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ευχαρίστησαν το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης Σ. Λάτσης» για την δωρεά του και για την προσφορά του στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα την αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος, Δημήτριος Αφεντούλης, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Πεποίθησή μας είναι ότι στη μάχη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, των φυσικών μας πόρων, καθώς και για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των επόμενων γενεών, η συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, κοινωφελών οργανισμών, αλλά και των ίδιων των πολιτών, είναι επιτακτική ανάγκη. Επίσης, η συμβολή του καθενός, ανάλογα με τις δυνάμεις του, είναι πολύτιμη για την ενδυνάμωση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης