Tραγικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Ένας Βρετανός τουρίστας 21 ετών έχασε τη ζωή του την ώρα που αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο και κινούνταν δίπλα στον έλικα προσπαθώντας μαλλον να βγάλει φωτογραφία. 

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να βγήκε από λάθος πόρτα καθώς δεν άκουσε τις οδηγίες του πιλότου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας χτύπησε στο ουραίο στροφείο το οποίο βρισκόταν εν λειτουργία και περιστρεφόταν ακόμη. Το ελικόπτερο εκτελούσε ιδιωτική πτήση από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ελικοδρόμιο στον Άγιο Γεώργιο Σπάτων.

Το είχε μισθώσει μια παρέα τεσσάρων ατόμων, τουριστών με καταγωγή από τη Βρετανία. Είναι τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air και προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

 Bell 407

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από τον χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο όπου τους περίμενε ιδιωτικό τζετ για να τους μεταφέρει στην πατρίδα τους.

To ιδιωτικό ελικοδρόμιο όπου έγινε το δυστύχημα

Πληροφορίες κάνουν λόγο για διαμελισμό του θύματος από την έλικα. Οι υπόλοιποι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους καθώς και ο χειριστής του ελικοπτέρου. 

Όπως έγινε γνωστό, υπήρχε κι άλλο ελικόπτερο που ακολουθούσε για προσγείωση, εντός του οποίου επέβαιναν οι γονείς του θύματος. Βέβαια το συγκεκριμένο ελικόπτερο προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο μετά το δυστύχημα. 

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο 21χρονος ήταν νεκρός. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως θα διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και από τον χειριστή του ελικοπτέρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης