Δίχως φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012, 05:47
  Δίχως φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ
Την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 23 Μαΐου ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αντιδρώντας στην καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών προς τα φαρμακεία.

Την ίδια μέρα, τα φαρμακεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω 24ωρης απεργίας, ενώ οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540 εκ.ευρώ.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν από το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος ζητεί την άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, διεκδικεί «γενναία επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των επιταγών από τους φαρμακοβιομηχάνους», θεωρεί ως «μείζον θέμα την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ» και ζητεί «από όλα τα κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση».

Στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει:

«Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία. Η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται. Υπερχρεωμένα ταμεία εντάσσονται σωρηδόν. Οι "αρμόδιοι υπουργοί" αδιαφορούν αφήνοντας ανασφάλιστους χωρίς περίθαλψη, 9.000.000 Έλληνες.

«Τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 ευρώ. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012, 05:55