Επτά χρόνια μετά το έγκλημα που η ίδια αρνείται κατηγορηματικά ότι διέπραξε, πήρε το δρόμο για τη φυλακή, η 51χρονη που φέρεται να πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι, τον σύζυγό της, υπάλληλο εταιρείας ασφαλείας, την ώρα που εκείνος κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα, μέσα στο σπίτι τους, στο Αιγάλεω, τον Ιούνιο 2012.

Επιμένοντας ακόμη και την τελευταία στιγμή που αστυνομικοί την οδηγούσαν στη φυλακή, η 51χρονη φώναζε πως είναι αθώα. Είχε μάλιστα στο πλευρό της, τους δύο γιους της από τον γάμο της με το θύμα, οι οποίοι ήταν μαζί τους και το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς είμασταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι, ξέρουμε τι έχει γίνει και η μητέρα μας είναι αθώα», δήλωσε ο ένας από τους γιους της, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας που την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών και 10 μηνών.

Ήταν η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να της επιβληθεί, καθώς και στον πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί (20 χρόνια με αναστολή) για την ανθρωποκτονία του 44χρονου, αλλά της είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διατήρησε μεν το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου που της είχε αναγνωριστεί πρωτοδίκως, αλλά απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση και εκείνου της καλής διαγωγής μετά την πράξη. Μόλις άκουσε την καταδικαστική απόφαση, η 51χρονη  ξέσπασε σε κλάματα, ενώ οι δύο γιοι της ήταν συνεχώς δίπλα της. Βγαίνοντας από το δικαστήριο, αφού φώναξε ότι είναι αθώα, επιτέθηκε λεκτικά στη μητέρα του θύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ενοχή της είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας η οποία έκανε λόγο για ένα προμελετημένο έγκλημα. Η εισαγγελική λειτουργός δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τόσο της 51χρονης όσο και του γιου της που κατέθεσε στο δικαστήριο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει ούτε μία απόδειξη στο όπλο της δολοφονίας του πατέρα μου. Δεν έχει γίνει μέσα από το σπίτι η δολοφονία του πατέρα μου. Πρέπει να τελειώσει αυτός ο Γολγοθάς που ζούμε», είπε ο μεγάλος γιος της κατηγορουμένης.

Η 51χρονη η οποία  βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης, τρία χρόνια μετά το έγκλημα, αρχικά είχε υποστηρίξει ότι κάποιος είχε εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας και  πυροβόλησε το σύζυγο της.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως η ίδια επιχείρησε να μετακινήσει το όπλο του 44χρονου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει κατά λάθος. Τελικά επανήλθε στην αρχικό της ισχυρισμό, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, πάνω στο φονικό όπλο δεν βρέθηκαν αποτυπώματα της γυναίκας αλλά των δύο ανήλικων τότε παιδιών της. «Είμαι αθώα και αυτό θέλω να το καταλάβει και το δικαστήριο, η Δικαιοσύνη. Είμαι αθώα, δεν έχω να πω τίποτα άλλο», είχε πει στην απολογία της, η κατηγορούμενη προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα που να κατηγορούμαι, δεν υπάρχει DNA, δεν υπάρχει πυρίτιδα». 

Ο μικρός γιος της κατηγορουμένης ήταν  ο μόνος που είχε ακούσει τον πυροβολισμό,  και είχε δει  τον πατέρα του νεκρό, πάνω στο κρεβάτι μέσα σε μία λίμνη αίματος. Όπως ισχυρίζεται, το μοιραίο βράδυ κοιμόταν μαζί με τη μητέρα του και θεωρεί αδύνατο να σκότωσε εκείνη τον πατέρα τους.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία 44χρονου στο Αιγάλεω: Η εισαγγελέας ζητεί την ενοχή της συζύγου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης