Κάτω από ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που εφάρμοσε η Αστυνομική Ασφάλεια Δράμας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης του επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά που κατηγορείται για την δολοφονία τεσσάρων αντρών στη Θάσο και την Καβάλα το 2001 και το 2002.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Δράμας ο ένας εκ των δυο συνηγόρων υπεράσπισης του Αντρέα Χτενά κατάθεσε αίτημα αναβολής της δίκης λόγω κωλύματος του δεύτερου συνηγόρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν έκανε δεκτό το αίτημα και προχώρησε η διαδικασία με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και την ανακοίνωση ενός καταλόγου μαρτύρων που ξεπερνούν τα ογδόντα άτομα η πλειονότητα των οποίων είναι μάρτυρες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Ανδρεας Χτενάς κατηγορείται για το τριπλό έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Καβάλας και είχε διαπραχθεί στις 16 Ιουνίου 2001, με θύματα τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη, τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά.

Οι τρεις άνδρες είχαν πυροβοληθεί από δύο όπλα στο εξοχικό του πρώτου στη Θάσο, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες των 9 χιλιοστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα το πρωί θα συνεχισθεί η δίκη με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων. Λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτύρων της υπόθεσης, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Εξιχνίαση φόνων έπειτα από 13 χρόνια
, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, 15:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης