Σε μια προσπάθεια προς παροχή βοήθειας σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη από αίμα, αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.
Αυτοδιοικητικοί, φορείς εθελοντισμού και σωματεία στηρίζουν την προσπάθεια των αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος, για τις ανάγκες για αίμα οι οποίες είναι μεγάλες, καλώντας τους να συμβάλλουν στο πολυτιμότερο δώρο ζωής με το σύνθημα «Χαρίστε ζωή».

Η εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία συμμετέχει και η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται το πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα και σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. «Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή. Ταυτόχρονα εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία και να κάνουν την ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή, με ενημερώσεις και δειγματοληψίες σιέλου για δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων («μυελού των οστών»)», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης