«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις αποφυλάκισης  των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, μετά την απόφαση για αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη.

Ο ένας μετά τον άλλον, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως για αιματηρές επιθέσεις της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και  τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ζητούν να αποφυλακιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, συζητήθηκαν οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους που κατέθεσαν τρεις καταδικασθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγή οι οποίες ωστόσο απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών

Λόγους υγείας επικαλέστηκε ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος  έως ότου διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Τόσο η εισαγγελέας όμως όσο και το δικαστήριο δεν πείστηκαν από τη σοβαρότητα των προβλημάτων αυτών για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον καταδικασθέντα σε κάθειρξη 12 ετών για  ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας  όσον αφορά την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη σχετικά με  την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Κατά της αποφυλάκισης του Αν. Πανταζή έως το Εφετείο τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία του δικαστηρίου και μόνο ένα μέλος που μειοψήφησε είχε την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων», τόνισε, αγορεύοντας  η εισαγγελέας Νίκη -Αναστασία Μουζάκη, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς του για τα θέματα υγείας του ίδιου και των δύο εκ των τεσσάρων ανήλικων παιδιών του.

«Τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο», είπε  η εισαγγελική λειτουργός.

Οι δικαστές απέρριψαν επίσης την αίτηση αποφυλάκισης δύο ακόμη καταδικασθέντων στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.  Πρόκειται για τους  Αν. Αναδιώτη και Αρ. Χρυσαφίτη που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο Αν. Αναδιώτης διατείνεται, σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του, ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα  μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης