Έφυγε η «ψυχή» της ρυθμικής γυμναστικής

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010, 19:33
Έφυγε η «ψυχή» της ρυθμικής γυμναστικής
Έπεσαν οι τίτλοι τέλους, το βράδυ της Τρίτης, για την Ελένη Πολυχρονίδου, αφήνοντας με την απουσία της, φτωχότερη την οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής.

Η εκλιπούσα ήταν εξέχουσα προσωπικότητα της ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα και διεθνώς, και υπέμεινε με γενναιότητα το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ασκώντας μέχρι τέλους τα καθήκοντά της ως τεχνικής διευθύντριας ρυθμικής της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Η Ελένη Πολυχρονίδου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 50 ετών στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, όπου νοσηλευόταν, έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο.

Συγγενείς, φίλοι και ολόκληρη η οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής την οδήγησαν στην τελευταία της κατοικία, το μεσημέρι της Τετάρτης (04/08) στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, από όπου ήταν η καταγωγή της.

Η Ελένη γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1960 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη ρυθμική γυμναστική και διετέλεσε καθηγήτρια στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1992 μέχρι το 1997.

Προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής από το 1982, εργάστηκε ως ομοσπονδιακή τεχνικός από το 1985 μέχρι το 2006, συνεισφέροντας είτε στο ατομικό είτε στο ανσάμπλ. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε προπονήτρια της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1999 στην Οσάκα (2 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ (χάλκινο μετάλλιο), ως συνεργάτιδα της Μαρίνα Φατέεβα. Επιπλέον, εργάστηκε ως επικεφαλής προπονήτρια της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ γυναικών από το 2004 έως το 2006.

Από το 2008 μέχρι και το θάνατό της, κατείχε τη θέση της τεχνικής διευθύντριας ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο.. Από τις αρχές του 2010 αποτελούσε μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Ελένη Πολυχρονίδου, είχε συμπεριληφθεί στις «εξπέρ» του αθλήματος από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) και είχε διδάξει στην Ακαδημία ρυθμικής γυμναστικής που είχε πραγματοποιηθεί στο Γουόλβις Μπέι της Ναμίμπια, τον Ιούνιο του 2009.

Εκτός όλων των άλλων, η Ελένη είχε διατελέσει διευθύντρια του αθλήματος της Γυμναστικής (Competition Manager) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, ενώ είχε ανάλογο ρόλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής του 1997 στην Πάτρα, καθώς και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής του 2007, επίσης στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010, 19:33