«Έφυγε» ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 17:49
«Έφυγε» ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς
Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο, σε ηλικία 77 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Ρευματάς, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας λεμφώματος εδώ και αρκετούς μήνες.

Ο Μάκης Ρευματάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και η αγάπη του για την ηθοποιία εκδηλώθηκε αρκετά νωρίς, καθώς σε μικρή ηλικία άρχισε να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ έπαιξε σε αμέτρητες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή του στις τηλεοπτικές σειρές «Γιούγκερμαν» και «Ο πρίγκιπας», αμφότερες για την κρατική τηλεόραση, ενώ συμμετείχε σε ταινίες όπως «Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά», «Κατάσκοπος Νέλλη», «Κοντσέρτο για πολυβόλα».

Φιλμογραφία


Μοιραία Σχέση (2009) [Σκαρλάτος]

Οι Αριθμημένοι (1998) [διευθυντής τράπεζας]

Ο Αδέξιος Εραστής (1985) [ιδιωτικός ντετέκτιβ]

Τα Πρόσωπα του Θεού (1985) [Μηνάς Ξένος]

Οι Κομάντος με τα Μανούλια (1982)

Κατάσκοπος Νέλλη(1981) [συνταγματάρχης Χάινριχ Ντουφτ]

Αγώνας Χωρίς Τέλος (1979)

Προσκλητήριο στη Μάνα (1979) [Πέτρος]

Η δίκη των δικαστών (1974) [Παναγιώτης Βαλσαμάκης]

Παύλος Μελάς (1974)

Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Νίκος]

Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971)

Ένας τρελλός γλεντζές (1970) [Μάκης]

Η Σκλάβα (1970) [Βλάσης]

Η Ωρα της Αλήθειας (1969)

Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά (1969)

Αγάπη για πάντα (1969) [Κώστας]

Ο Άγιος Νεκτάριος (1969)

Ο μπλοφατζής (1969)

Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)

Η ώρα της οργής (1968) [(δασάρχης)]

Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)

Αυτή η Γη είναι Δική μας (1967)

Ο πόνος του μπεκρή (1966) [Μανώλης]

Στοργή (1965)

Αμφιβολίες (1964) [(βοηθός Μπέκα)]

Απαγωγή (1964)

Διωγμός (1964) [Κοτρίδης]

Γαλήνη (1958) [αφηγητής]

Σειρές που έχει παίξει

Ανατομία ενός εγκλήματος : Σκηνικό θανάτου 1993-1994 ΑΝΤ1

Βελούδο από μετάξι 2004 ALPHA

Βραδινές καμπάνες 1996 ΕΤ1

Για μια θέση στον ήλιο 1999 MEGA

Γιούγκερμαν 1976 ΥΕΝΕΔ

Δρόμοι της πόλης 1995 ΑΝΤ1

Επικίνδυνες σχέσεις 1992 ΕΤ2

Εφιάλτης 1973 ΕΙΡΤ

Ζευγάρια 2002 ΑΝΤ1

Η Αλτάνα της Πάργας 1990 ΕΤ2

Η θεατρίνα 1977 ΕΡΤ

Καθρέφτες 1991 ΕΤ2

Καραμπόλα 1997 ΑΝΤ1

Καρυωτάκης 2009 ΕΤ1

Καταδίωξη 1977 ΥΕΝΕΔ

Κεκλεισμένων των θυρών 1972 ΕΙΡΤ

Μαμά και γιός 2002 ΝΕΤ

Μαύρος ωκεανός 2000 ΑΝΤ1

Μείνε δίπλα μου 2005 ALPHA

Ξενοδοχείο 1981 ΥΕΝΕΔ

Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο 1972 ΕΙΡΤ

Ο βασιλιάς και το άγαλμα 1975 ΥΕΝΕΔ

Ο πρίγκιπας 1996 ΕΤ1

Οι παραστρατημένοι 1979 ΕΡΤ

Πρόκληση 2001 ΑΝΤ1

Σκληρή γη 1988 ΕΤ1

Σταύρωση χωρίς ανάσταση 1988 ΕΤ1

Συνταγματάρχης Λιάπκιν 1979 ΥΕΝΕΔ

Χρόνια πολλά γλυκιά μου 1988 ΕΤ2

Βιντεοταινίες που έχει παίξει

Άγνωστος πόλεμος 1: Καταδικασμένη σε θάνατο 1987

Βία και γοητεία 1989

Η γυναίκα της πρώτης σελίδας 1987

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 18:35