Ευχές από τον Πατριάρχη και τον Κουβέλη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Απριλίου 2010, 17:03
Ευχές από τον Πατριάρχη και τον Κουβέλη
Στις 14:00, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ' εξήλθε με το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, σε έναν ασφυκτικά γεμάτο ναό της Αναστάσεως, όπως είναι πάντοτε κατά την τελετή για το Άγιο Φως.

Η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός έγινε παρουσία της ελληνικής αποστολής υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία και ο Πατριάρχης, μετά την τελετή της αφής, μετέβησαν στην αίθουσα του πατριαρχικού θρόνου, όπου ο υφυπουργός άναψε τη λυχνία με το αναστάσιμο φως, για να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ' εξέφρασε ευχές για ειρήνη στην Ιερουσαλήμ και την ευρύτερη περιοχή και ευχήθηκε ιδιαιτέρως στην ελληνική πολιτική και πνευματική ηγεσία αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

«Ευχόμεθα (το Άγιο Φως) να φωτίζει τους ηγέτες, για να ενδιαφερθούν για την ειρήνη της περιοχής και της Ιερουσαλήμ και να καθοδηγεί και να ενισχύει την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Ελλάδας, ώστε να την απαλλάξουν από τη μάστιγα της φθοράς και της δυσπραγίας».

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη συγκίνησή του, που θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα και ευχήθηκε «να αποτελέσει ένα ξεκίνημα για ειρήνη στον κόσμο και τούτη την περιοχή που δοκιμάζεται αλλά και για πρόοδο στην Ελλάδα, μια χώρα που έχει ανάγκη να κάνει γρήγορα βήματα προόδου, για να κοιτάξει το μέλλον με διαφορετικά μάτια».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο που προσφέρει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, τονίζοντας ότι εκπροσωπεί τη Χριστιανοσύνη και τον Ελληνισμό σε ένα σημείο συνάντησης λαών και πολιτισμών και τόνισε «θα είμαι δίπλα σας να στηρίξω το έργο του Πατριαρχείου».

Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετέχουν εκ μέρους των κομμάτων οι κ.κ. Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Χαλκίδης (ΝΔ) και Ουρανία Παπανδρέου (ΛΑΟΣ).

Η τελετή της αφής έγινε κάτω από πολύ ισχυρά μέτρα ασφαλείας, αφενός λόγω της έντασης που επικράτησε στην περιοχή την τελευταία εβδομάδα, αφετέρου επειδή συνέπεσαν εφέτος το Πάσχα των Ορθοδόξων, των Καθολικών και των Εβραίων.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ με πτήσεις της Olympic Air, της Aegean, με αεροσκάφη C-130 και στρατιωτικά ελικόπτερα θα φθάσει έως το τελευταίο άκρο της ελληνικής επικράτειας.

Θα μεταφερθεί επίσης με ειδική πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Διαβάστε ακόμη:

Χωρίς απρόοπτα η τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Απριλίου 2010, 17:33