«Έγδυσαν» πράκτορες της ΕΥΠ μέρα μεσημέρι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 17:57
«Έγδυσαν» πράκτορες της ΕΥΠ μέρα μεσημέρι
Μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση κλοπής, που δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διερευνούν οι διωκτικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαδίδουν εδώ και δύο εβδομάδες αστυνομικές πηγές, δύο πολιτικοί υπάλληλοι της ΕΥΠ, μέρα μεσημέρι, σε μια από τις πιο «σίγουρες» και- υποτίθεται- καλά αστυνομευόμενες περιοχές της Αθήνας, στο Ψυχικό, έπεσαν θύματα αετονύχηδων, που το μόνο που δεν τους πήραν ήταν το παντελόνι που φορούσαν! Εικάζεται ότι οι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, την ώρα που έχασαν εξοπλισμό και υπάρχοντα που κουβαλούσαν, ήταν εν ώρα υπηρεσίας και παρακολουθούσαν «στόχο» στην ευρύτερη ζώνη των βορείων προαστίων.

Κατά τις ίδιες πηγές, το περιστατικό έγινε τις μέρες πριν από τις γιορτές του Πάσχα. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΥΠ με τις συμβατικές πινακίδες φέρεται να είχε παρκάρει σε πεζοδρόμιο κοντά στο σούπερ-μάρκετ «Βασιλόπουλος», απέναντι ακριβώς από τον ανισόπεδο κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Νέου Ψυχικού και σε απόσταση μόλις 70-100 μέτρων από το οικείο αστυνομικό τμήμα. Οι άγνωστοι μέχρι σήμερα παραβατικοί -που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι ήταν και τι ακριβώς επιδίωκαν να επιτύχουν με την ενέργειά τους- φαίνεται ότι παρακολουθούσαν τους πολιτικούς υπαλλήλους της ΕΥΠ. Την ώρα που αυτοί κατέβηκαν για να ψωνίσουν σουβλάκια και καφέδες σε διπλανό κατάστημα (κάποιοι άλλοι λένε ότι πήγαν για καφέ) πλησίασαν το αυτοκίνητο, έσπασαν το τζάμι του οδηγού και «απαλλοτρίωσαν» δύο φορητούς ασυρμάτους, μία ψηφιακή βιντεοκάμερα και τα σακάκια τους, μέσα στα οποία υπήρχαν οι υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Όταν οι πράκτορες εν υπηρεσία γύρισαν στο αυτοκίνητό τους, αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Ειδοποιήθηκε η Άμεσος Δράση και το σήμα δόθηκε σε πλήρωμα περιπολικού ως «συμβάν κλοπής δύο συναδέλφων στο Νέο Ψυχικό». Στη συνέχεια, όμως, εξακριβώθηκε η ταυτότητά τους. Δεν επρόκειτο για «συναδέλφους» των αστυνομικών, αλλά για εν υπηρεσία πράκτορες. Διαρρέεται ότι οι άγνωστοι δράστες ήταν μάλλον χρήστες ναρκωτικών, που έκλεψαν το αυτοκίνητο για να πάρουν τη δόση τους, όπως κατ’ επανάληψη έχει συμβεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Κάποιοι, όμως, που επιμένουν ότι η κλοπή συνέβη (γιατί κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να δηλώνουν άγνοια για το περιστατικό) τονίζουν ότι το εξαιρετικά περίεργο και ύποπτο συμβάν, το οποίο για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν ανακοινώθηκε -όπως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις- πιθανόν να υποκρύπτει άλλες σκοτεινές παραμέτρους. Ερωτηματικό υπάρχει για το ποια υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής ασχολείται με την υπόθεση. Εάν ασχολείται…

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 17:57