Έκκληση πυροσβέστη στον Κάλαμο: Χρειαζόμαστε ψωμί και νερό, είμαστε σε λιπόθυμη κατάσταση!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 18:46
Έκκληση πυροσβέστη στον Κάλαμο: Χρειαζόμαστε ψωμί και νερό, είμαστε σε λιπόθυμη κατάσταση!
της Στέλλας Μεϊμάρη

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση ενός πυροσβέστη στον λογαριασμό του στο facebook, ο οποίος κάνει δημόσια έκκληση για ψωμί και νερό, αναφέροντας ότι o ιδιος και οι συνάδελφοι του βρίσκονται σε λιπόθυμη κατάσταση.

Κι ενώ αρκετοί από τους κυβερνώντες μας αρκούνται να τουιτάρουν από τις διακοπές τους για τη φωτιά, γι' αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν μια υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες τις τελευταίες μέρες, φαίνεται να μην έχει μεριμνήσει κανείς για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

«Έχουμε έλλειψη νερού, δεν έχουμε επικοινωνία με το κέντρο μας και βρισκόμαστε Μετόχι και Αγίους. Είμαστε σε κατάσταση αφυδάτωσης #Εκλιπαρούμε όποιοι περνάνε από τα οχήματα πυρόσβεσης και έχουν νερό να βοηθήσουν!!!SOS», έγραψε αρχικά χθες.Μετά από λίγη ώρα επανήλθε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε 2 χλμ. δυτικά των Αγίων, 3 οχήματα και 20 άντρες, 4 από αυτούς πολίτες εθελοντές σε λιπόθυμη κατάσταση. Χρειαζόμαστε νερό, ψωμί και ό,τι άλλο μπορεί να μας βοηθήσει. Δεν θα υποχωρήσουμε, αλλά χρειαζόμαστε την βοήθεια σας, αφήστε ό,τι μπορείτε στα οχήματα της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής».Τελικά και πάλι η ιδιωτική πρωτοβουλία και η ανταπόκριση του απλού κόσμου, η οποία υπήρξε άμεση και συγκινητική, έδωσε τη λύση.

Ο ίδιος, μετά από λίγες μόλις ώρες, ευχαρίστησε δημόσια τον κόσμο, τονίζοντας: «Εύχομαι η Παναγία μαζί σας, είμαστε καλά, φάγαμε, έχουμε νερά και για τρίτη μέρα συνεχίζουμε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ που μας βοηθάει και μας στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις. Μας παρέχει νερά, τρόφιμα και ό,τι χρειαζόμαστε. Δυστυχώς οι δυνάμεις μας λιγοστεύουν και προσπαθούμε να ελέγξουμε τα μέτωπα, τα οποία είναι πολλά. Θέλουμε να συνεχίσετε την βοήθεια σας, γιατί χωρίς την δικιά σας βοήθεια, δεν μπορούμε και πάνω από όλα τους εθελοντές που μας στηρίζουν. ΝΑ ‘ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!!»*Φωτογραφίες Δημήτρης Τσίρκας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 22:21