ΕΚΠΑ: Νέο δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών για πρόσφυγες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, 01:30
ΕΚΠΑ: Νέο δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών για πρόσφυγες
Ένα νέο πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, ειδικά σχεδιασμένο για τους πρόσφυγες, σχεδίασε η δομή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (E-Learning) του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο των ενεργειών του «Παρατηρητήριου Δράσεων - Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες».

Το πρόγραμμα, διάρκειας δέκα εβδομάδων, παρέχεται δωρεάν και η παρακολούθησή του θα γίνεται εξ αποστάσεως μέσω ειδικά σχεδιασμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις βασικές δραστηριότητες και ενέργειες που ενδέχεται να χρειαστεί να επικοινωνήσει ο εκπαιδευόμενος (διαπροσωπική και τηλεφωνική επικοινωνία, εμπορικές συναλλαγές, επικοινωνία με γιατρό και άλλες βασικές ανθρώπινες δραστηριότητες), ενώ, παράλληλα, θα παρέχεται πλήρης και καθημερινή εκπαιδευτική υποστήριξη μέσω της πλατφόρμας.

Ειδικότερα, τα θέματα των μαθημάτων θα αφορούν: βασικά στοιχεία της ελληνικής γλώσσας, διαπροσωπική επικοινωνία, εμπορικές συναλλαγές, τηλεφωνικές επικοινωνίες, οδηγίες για προσανατολισμό, επικοινωνία με γιατρό.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, 01:30