Zougla Newsroom

Η πλατεία Εξαρχείων από την πλατεία Φιλικής Εταιρείας, Κολωνακίου όπως την γνωρίζουν όλοι, απέχει λιγότερο από δυο χιλιόμετρα. Αυτό που απέχει όμως… χιλιάδες χιλιόμετρα είναι οι «ιδεολογίες» που εκφράζονται σε αυτά τα δυο σημεία της πρωτεύουσας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όμως… Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μπορεί να είναι και το ίδιο ακριβώς πράγμα. Όλα ξεκίνησαν όταν εντόπισαν τους δυο συλληφθέντες για την επίθεση με γκαζάκια που έγινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη, στο κέντρο της Αθήνας, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η προσπάθεια σύλληψης των δραστών τελείωσε με τον εμβολισμό του αυτοκινήτου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και τον ελαφρύ τραυματισμό των δυο αστυνομικών. Λίγο αργότερα άρχισαν οι εκπλήξεις…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους φέρεται να μένει σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνακίου και να μην δηλώνει κάποια επαγγελματική δραστηριότητα. «Τα… ενοίκια που εισπράττει από διαμερίσματα τα οποία νοικιάζει στο Κολωνάκι, φαίνεται ότι του αποφέρουν αρκετά χρήματα ώστε να ζει με άνεση» λέει αξιωματικός της υπηρεσίας που ασχολήθηκε αρκετό καιρό με τον εντοπισμό πληροφοριών και την σκιαγράφηση του προφίλ του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η ενασχόληση του ήταν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Στο σπίτι του βρέθηκαν «ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτες μνήμης, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τύπου usb, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim». Από τα στοιχεία και τις πληροφορίες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον θεωρούν ως έναν από τους διαχειριστές γνώστης ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αντίθετα, ο δεύτερος κατηγορούμενος, φέρεται να εργάζεται σε καφετέρια της περιοχής των Εξαρχείων και να μην διαθέτει κάποια ιδιαίτερη οικονομική επιφάνεια.

Οι αστυνομικοί κατατάσσουν τους δυο συλληφθέντες στην κατηγορία των «αντιεξουσιαστών με ιδεολογία» αλλά όχι σε αυτούς που προτρέπουν, οργανώνουν ή συμμετέχουν σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο 35χρονος και ο 36χρονος είναι «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη». Το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας για να απολογηθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης