Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Μαθητές και μαθητικές οργανώσεις καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και οργανώσεις της αριστεράς διοργανώνουν διαδηλώσεις στις 17.30 και στις 18.00 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια.

Στις 21.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Αναλυτικά στις διαδηλώσεις θα συμμετάσχουν οι «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε. – Π.Ε.», η «Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού», ενώ τα γεγονότα θα οι «Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης στους 93.8fm».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Για ακόμη μια χρονιά, τα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία θα είναι δρακόντεια. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτήρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτήρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 14:14