Αιματηρή επίθεση μεταναστών στο φυλάκιο των κατοίκων στη Χίο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Απριλίου 2018, 09:39
Αιματηρή επίθεση μεταναστών στο φυλάκιο των κατοίκων στη Χίο
Στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα ένας κάτοικος της Χίου, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από ομάδα μεταναστών έξω ακριβώς από το φυλάκιο των κατοίκων του hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν κάτοικοι που βρίσκονταν στο σημείο, το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα της αλλαγής της βάρδιας. «Πηγαίνοντας προς το φυλάκιο για να αλλάξω τη βάρδιά μου συνάντησα πέντε άτομα. Το ένα προχωρούσε μπροστά και τα υπόλοιπα πίσω σε δυάδες και είχαν μία ένταση μεταξύ τους με χειρονομίες και φωνές» περιγράφει η μία εκ των δύο μαρτύρων στην εφημερίδα «Πολίτης».

Η συνέχεια, σύμφωνα με την επίσης μάρτυρα Ε. Κουτσουράδη, δόθηκε λίγη ώρα αργότερα, όταν η ομάδα των μεταναστών είχε φθάσει ήδη στο φυλάκιο. «Προσπαθούσαμε να μεταφέρουμε κάποια πράγματα από έξω που καθόμασταν μέσα στο φυλάκιο. Εκείνη τη στιγμή, ενώ βρισκόμουν μέσα στο φυλάκιο, άκουσα έντονες φωνές απέξω. Βγήκα και είδα τέσσερα άτομα ή πέντε, τα οποία ήταν σε έξαλλη κατάσταση και τα είχαν βάλει με ένα παιδί, που επίσης ήταν εδώ μαζί μας στη βάρδια.

»Του φώναζαν και του έκαναν χειρονομίες σαν να είχαν κάτι μαζί του. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε, γιατί τα έλεγαν στη γλώσσα τους. Ούτε ο ίδιος που τον ρώτησα τι έγινε και αν τους προκάλεσε, μου είπε ότι δεν κατάλαβε τι έγινε. Ξαφνικά ένας εξ αυτών τον άρπαξε και έπεσαν κάτω όλοι μαζί, κουβαριάστηκαν δίπλα στο φυλάκιο και άρχισαν να χτυπιούνται. Tο παιδί που χτυπήθηκε είχε μείνει ημίγυμνος, έτρεχαν στο πρόσωπό του αίματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο» ανέφερε η κα Κουτσουράδη.

Στο νοσοκομείο ο τραυματίας 


Λίγη ώρα μετά το περιστατικό στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματία στα Επείγοντα του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις. Μάλιστα, του προτάθηκε η εισαγωγή του για προληπτικούς λόγους, όμως εξήλθε με δική του ευθύνη.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τριών μεταναστών που φαίνεται να ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, οι οποίοι όμως αρνούνται ότι προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους οποιοδήποτε επεισόδιο έξω από το φυλάκιο.Πηγή: politischios.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Απριλίου 2018, 11:11