Κάλεσμα στους εργαζομένους, τους νέους και όλους τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους απηύθυναν οι συνταξιούχοι, δηλώνοντας, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται και θα είναι καθημερινός.

 
“Χειροπέδες τώρα στις βδέλλες”

Ο υπουργός δέχτηκε αντιπροσωπεία των παλαίμαχων της ζωής, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους ζήτησε κατανόηση για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και τα οποία θίγουν και τους ίδιους, λέγοντας ότι τα μέτρα είναι σκληρά αλλά δίκαια.

Οι συνταξιούχοι, ωστόσο, έχουν διαφορετική άποψη και αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Τους περίμεναν τα ΜΑΤ έξω από το Μαξίμου
 
Ένταση προκλήθηκε ανάμεσα σε συνταξιούχους και αστυνομικούς, όταν οι τελευταίοι έφτασαν στην Ηρώδου Αττικού, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ωστόσο απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προκληθούν ένταση και μικροεπεισόδια. Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος δεν άντεξε την ένταση και λιποθύμησε.

Αρχικά, οι παλαίμαχοι της ζωής είχαν δηλώσει ότι θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά στη συνέχεια αποφάσισαν να μεταβούν και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τους περίμεναν οι αστυνομικοί.

Το πρωί, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, έξω από το Δημαρχείο Αθηναίων, απ’ όπου ξεκίνησαν την πορεία τους.

 
 Με παλμό η πορεία των συνταξιούχων

Η ημέρα που επέλεξαν δεν είναι τυχαία, αφού σήμερα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, και στα οποία θα περιλαμβάνεται το «πάγωμα» των συντάξεων.

 
 Εκατοντάδες παλαίμαχοι της ζωής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά

«Δεν παζαρεύουμε» γράφει το πανό που κρατούν οι «μπροστάρηδες», οι οποίοι δίνουν το σύνθημα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης