Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, με θέματα τον προϋπολογισμό και την τουριστική προβολή.

Στη συνεδρίαση παρίστανται ιδιοκτήτες ταξί και «Πολίτες κατά του Χρέους», που ζητούν τη συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης, του θέματος των χαρατσιών και την έκδοση ψηφίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τοποθέτησή του, ο περιφερειακός σύμβουλος, Στέλιος Ορφανός, ζήτησε να γίνει συζήτηση για τα χαράτσια και να εκδοθεί ψήφισμα, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, εκθέτοντας την άποψή του.

Ο ίδιος είπε ότι η γνώμη του είναι πως το περιφερειακό συμβούλιο δεν πρέπει να μπαίνει σε θέματα εικόνας, αλλά ουσίας, αλλιώς «να ορίσουμε μια μέρα … για ψηφίσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο άκουσμα αυτής της φράσης, πολίτες αλλά και περιφερειακοί σύμβουλοι επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Κουκιαδάκη.

Η πρόταση του Στέλιου Ορφανού τέθηκε εν τέλει προς ψήφιση, με την αντιπολίτευση σύσσωμη να τάσσεται υπέρ της συζήτησης του θέματος και της έκδοσης ψηφίσματος και της πλειοψηφούσας παράταξης να επικρατεί, λέγοντας «όχι» στο αίτημα Ορφανού και «Πολιτών κατά του Χρέους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέος γύρος αντιδράσεων επικράτησε, με ομάδα θερμόαιμων ταξιτζήδων, οι οποίοι παρενέβησαν στο συμβούλιο, στρεφόμενοι εναντίον των συμβούλων με φράσεις όπως: «Αυτοί είστε, είστε ίδιοι με τους 154 βουλευτές που ψήφισαν τα μέτρα, είστε διορισμένοι, μόνο οι καρέκλες σάς ενδιαφέρουν».

Λεκτικό επεισόδιο, όμως, σημειώθηκε και μεταξύ του περιφερειακού συμβούλου, Δημήτρη Βρύσαλλη, ο οποίος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΚΗ, Σωκράτη Βαρδάκη, είπε: «Είστε με το κεφάλαιο κι εμείς με τον λαό».

Πηγή: Cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης