Video: Κώστας Χαραλαμπόπουλος 

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αττική. Η Πυροσβεστική δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις και 8 για κοπές δένδρων, με τα περισσότερα περιστατικά να εντοπίζονται σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια και Παλλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περιοχές όπου σημειώθηκαν τα πιο ακραία φαινόμενα είναι η Παλλήνη, τα Σπάτα και τα Βόρεια Προάστια της Αττικής που δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στο Χαλάνδρι, ο δήμος απεύθυνε έκκληση για αποφυγή δυνητικά επικίνδυνων δρόμων. Ειδικότερα, οι οδηγοί κλήθηκαν να αποφύγουν την κυκλοφορία στην Παραρεμάτια Οδό, την λεωφόρο Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, τη λεωφόρο Πεντέλης και την οδό Αναπαύσεως.

Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα εντοπίστηκε και στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Παπάγου. Το οδόστρωμα μετετράπη σε ορμητικό χείμαρρο και ακινητοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα. Προβλήματα στις μετακινήσεις αντιμετώπισαν και όσοι οδηγοί κινούνται στην Αττική Οδό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανησυχία για τους κατοίκους στο Μάτι

Φυσικά η προσοχή όλων στρέφεται στους κατοίκους στο Μάτι καθώς στις 14:00 περίπου το μεσημέρι ξεκίνησε να βρέχει στην περιοχή.

Οι κάτοικοι, οι οποίοι προσπαθούν να μαζέψουν τα «κομμάτια» τους μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, είναι τώρα αντιμέτωποι με τη βροχή. Μάλιστα η έντονη βροχή δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο των σωστικών συνεργείων που συνεχίζουν την αναζήτηση αγνοούμενων.

Παράλληλα η νεροποντή αναμένεται να δυσκολέψει και τα έργα αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Δείτε εικόνες που κατέγραψε ο φακός του zougla.gr στα Βόρεια Προάστια 

Κόπηκε δένδρο στην Πατησίων 

Παρά τρίχα γλίτωσε ένας περαστικός στην Πατησίων όταν δένδρο κόπηκε και έπεσε στην άσφαλτο. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και απομάκρυναν τον κορμό. 

Χαμός στον Χολαργό

Έντονα είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία και στον Χολαργό.

(Video που αναρτήθηκε στη σελίδα του meteoclub.gr στο Facebook)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης