Χαλάει από σήμερα το βράδυ ο καιρός σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε πριν λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία επιδείνωση από τις βραδινές ώρες σήμερα και η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή, αλλά και το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, ενώ οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τα 10.

Αύριο, η κακοκαιρία θα πλήξει σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά σταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Όσοι πάντως έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Οι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ που πνέουν στα πελάγη έχουν προκαλέσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εξέδωσε απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια με κλειστού τύπου πλοία. 

Συνιστάται σε όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα με πλοίο, να επικοινωνούν πρώτα με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

(Πρώτη καταχώρηση: 22 Ιανουαρίου, 13:13)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης