Επίσκεψη Βαρθολομαίου στην Ιωνία της Σμύρνης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016, 11:12
Επίσκεψη Βαρθολομαίου στην Ιωνία της Σμύρνης
Η δεύτερη για εφέτος πατριαρχική και ποιμαντική επίσκεψη στην περιοχή της Ιωνίας στη Σμύρνη πραγματοποιείται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο από τις 7 έως τις 10 Μαΐου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θέσπισης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο δύο τέτοιων επισκέψεων τον χρόνο, ύστερα από πρόσκληση δημάρχων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής, αλλά και αίτημα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας της πόλης.

Η πρώτη επίσκεψη για το τρέχον έτος έγινε τον Φεβρουάριο με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου Ιεράρχη της Σμύρνης.

Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Εβδομάδα της Διακαινισίμου και με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στις 8 Μαΐου.

Το πρόγραμμα

Η επίσκεψη του Πατριάρχη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει το Σαββάτο 7 Μαΐου, με την άφιξή του στη Σμύρνη. Το πρωί της Κυριακής του Θωμά θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην παλαιοχριστιανική εκκλησία της Εφέσου επί του τάφου του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, ανήμερα της μνήμης του.

Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον έπαρχο και στον δήμαρχο της Εφέσου.

Στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Κιρκιντζέ (πρόκειται για το σημερινό χωριό Σιρίντζε, τόπο καταγωγής της Διδούς Σωτηρίου).

Στις 19.00 ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στον εσπερινό στα ερείπια του ναού της Γ' Οικουμενικής Συνόδου (Διπλή Εκκλησιά) μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου.

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μενεμένη, και θα παρακολουθήσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον περίβολο του ναού.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Μενεμένης, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα εγκαινιάσει εκθέσεις και θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης στον αύλειο χώρο του ναού της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη.

Την Τρίτη 10 Μαΐου και πριν από την αναχώρησή του για τη Σμύρνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την πόλη των Σοκίων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016, 11:25