Πεδίο μάχης ο Λευκός Πύργος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 14:00
Πεδίο μάχης ο Λευκός Πύργος
Σε πεδίο μάχης μετετράπη ο Λευκός Πύργος, που έχει χωριστεί στα δύο από νωρίς το μεσημέρι, εξαιτίας της συγκέντρωσης μελών εθνικιστικών οργανώσεων και της αντισυγκέντρωσης αντιεξουσιαστών, που πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα στο σημείο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ποδηλάτης κινούμενος από την πλευρά των εθνικιστών προς τους αντιεξουστιαστές, διαπληκτίστηκε με τους τελευταίους.

Ο διαπληκτισμός ξεκίνησε λεκτικά, ωστόσο στη συνέχεια αντεξουσιαστές τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν. Τότε επενέβησαν τα ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψη χημικών και κροτίδων λάμψης, ενώ υπήρξαν και μάχες σώμα με σώμα. Άγνωστο παραμένει το εάν ο ποδηλάτης προέρχεται από τον χώρο των εθνικιστών ή δεν ανήκε σε καμία από τις δύο συγκεντρώσεις.

Αστυνομία και αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν ένα κυνηγητό στην περιοχή του Λευκού Πύργου και γύρω από το Βασιλικό Θέατρο ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές.Δείτε τα βίντεο:

Συγκέντρωση - αντισυγκέντρωση

Νωρίτερα, 20 μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από το άγαλμα Βότση, ενώ άλλα 50 άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου βρέθηκαν από την άλλη πλευρά του συμβόλου της πόλης, μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο. Τις δύο ομάδες ατόμων χώριζε ισχυρή αστυνομική δύναμη

Στη συγκέντρωση εθνικιστών, με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε την πατρίδα μας πίσω!», μετείχαν μέλη των συλλόγων «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου», «Ανακατάληψη», «Έφεδροι Οπλίτες Πολίτες», «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης», «Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Ελληνοκρατείν» και «Λαϊκή Κίνησις Πολιτών Θεσσαλονίκης Φίλιππος Β».

Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 11:30.


Πηγή: voria.gr/

Δείτε το video που κοινοποιήθηκε στο facebook από τη σελίδα «Γενική Απεργία Διαρκείας τώρα».Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 18:26